IMDB'ye göre tüm zamanların en iyi dizileri

IMDB'ye göre tüm zamanların en iyi dizileri

İnternet dizi ve film platformu IMDb en iyi dizileri belirledi. Diziler kullanıcıların verdiği puanlarla belirlendi.

1. Planet Earth II

11 ödüllü, 21 adaylı mini seride, David Attenborough‘un sesinden Planet Earth’ün devamını izliyoruz.

IMDB Puanı: 9.5/10
Toplam Süre: 6 saat

2. Band of Brothers

ABD ordusunun 101. hava üssünün 506. alayı olan Easy Company‘nin hikayesi. Kardeşler Takımı, sonunda sıra dışı bir şeyler yapan sıradan insanların hikayesi olan büyüleyici bir arkadaşlık öyküsü. Ayrıca bölümlerden birini Tom Hanks yönetmiştir.

IMDB Puanı: 9.5/10
Toplam Süre: 10 saat

3. Game of Thrones

Herhalde artık izlemeyen kalmamıştır ama yine de önerimizi yapalım. Eski bir düşman binlerce yıl uyuyakaldıktan sonra geri dönerken, dokuz asil aile, Westeros‘un efsanevi toprakları üzerinde mücadele için savaşır.

IMDB Puanı: 9.5/10

4. Planet Earth

Yapımı 5 yıl süren, Emmy ödüllü, 11 bölümlük bu dizi, BBC tarafından şimdiye kadar yapılmış en pahalı doğa belgeseli olma özelliğini taşıyor.

IMDB Puanı: 9.4/10
Toplam Süre: 9 saat

5. Breaking Bad

Say his name! Tedavi edilemeyen akciğer kanseri tanısı koyulan bir lise kimya öğretmeni, ailesinin geleceğini güvence altına almak için met üretimine ve satışına yönelir. Bir Heisenberg kolay yetişmiyor.

IMDB Puanı: 9.5/10

6. The Wire

Uyuşturucu satıcıları ve kolluk gözüyle görülen Baltimore uyuşturucu dünyasına hoş geldiniz.

IMDB Puanı: 9.3/10

7. Cosmos: A Spacetime Odyssey

İnsanlara evrenin oluşmasından günümüze kadar geçen zamanı muhteşem bir şekilde özetleyen bu faydalı yapımda bilimsel çalışmalar daha önce bu kadar güzel bir şekilde halka açıklanmamıştı. Orijinalinde Carl Sagan’ı izlediğimiz yapımın Cosmos: A Spacetime Odyssey versiyonunda ise Neil deGrasse Tyson’ı görüyoruz. İkinci sezonu ise 2019’da geliyor.

IMDB Puanı: 9.3/10

8. Blue Planet II

David Attenborough’suz bir belgesel olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. David Attenborough, Blue Planet’in devam belgeseliyle okyanusların yüz yüze geldiği sorunları belgelemenin yanı sıra, derinin nadir ve sıra dışı yaratıklarını da bizlerle buluşturuyor.

IMDB Puanı: 9.3/10

9. Rick and Morty

Süper bir bilim insanının ve onun parlak olmayan torununun sömürüsünü izlediğimiz harika bir animasyon serisi. Get schwifty!

IMDB Puanı: 9.3/10

10. Cosmos

Carl Sagan‘ın bizzat hazırlayıp sunduğu 13 bölümlük Cosmos orijinal serisi ilk olarak 1980 yılında yayınlandı ve Amerika’nın en çok izlenen TV dizilerinden biri oldu. Seri aynı zamanda Emmy ve Peabody ödüllerini de aldı.

IMDB Puanı: 9.3/10

 

 

 

 

 

DAHA FAZLA