İleri'nin haberinin ardından 'taşeron' sorularına ayar

İleri'nin haberinin ardından 'taşeron' sorularına ayar

Kadroya alınacak işçilere sorulan sınav soruları İleri Haber gündeme getirdikten sonra değiştirildi.

Merve Akbaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde hastabakıcı taşeron işçilerin kadroya alınması için 8 Mart'ta yapılan sözlü sınavda skandal sorular sorulmuştu.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen bir komisyon aracılığıyla hazırlanan sınavda iktidara yakın TV dizileri, dini sorular ve Afrin operasyonu ile ilgili sorular sorulmuştu.

İleri Haber'in 8 Mart günü gündeme taşıdığı haberden sonra Fakülte'de kadroya alınacak diğer işçilere sorduğu konu dışı soruları düzenledi. 9 Mart günü yapılan sözlü sınavda kurumdaki diğer işçilere bulundukları birim, yaptıkları iş ile ilgili ve kurum içi yönetici kadrosunun isimleri sorularak sorular yeniden düzenlendi.

[ih2]

BAKAN SARIEROĞLU DA İDDİALARI DOĞRULADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu , taşeronların kadroya geçişleri ile ilgili yapılan sınavlarda konu dışında soru sorulduğu iddiasını da değerlendirerek, “Bugün bazı medya kuruluşlarında değişik soru sorulduğu yer aldı. Buradan sınav komisyonundaki arkadaşlara sesleniyorum. Biz çok temiz bir iş yaptık, önemli bir iş yaptık. Bu işi gölgeleyecek hiçbir iş içerisinde olmayın, aynı titizliği sizden de bekliyoruz. Sınav komisyonlarında sadece işinizle ilgili sorular sorulacak. Eğer başka soru soruluyorsa buradan teşeron işçi kardeşlerime söylüyorum. İtiraz etsinler bize onların yanındayız. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da talimatı var” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde kadroya geçişi yapılan taşeron işçilerle bir araya geldiğinde konuşan Bakan Sarıeroğlu, bu konuda aykırı davrananlar hakkında ise gerekenin yapılacağını söyledi.