İBB, Gezi'deki ağaçları kurutuyor

İBB, Gezi'deki ağaçları kurutuyor

Taksim Gezi Parkı’nda 50'ye yakın ağacın kurutulduğu iddiası belediye meclis gündemine taşındı

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Meclisi'nde Gezi Parkı’nda kuruyan 50 ağaç CHP'li Meclis Üyesi tarafından gündeme getirildi.

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Berke Merter hazırladığı yazılı soru önergesi ile Taksim Gezi Parkı'nda kuruyan ağaçların akıbetini sordu. İBB'nin bilinçli bir kurutma ve parkı yok etme politikası izleyip izlemediği soruldu. 

Merter, Gezi Parkı’ndaki ağaçlar kurumuş bile olsa kesilemeyeceği yönündeki yazılı kararı da hatırlattı. 2013’te Gezi Parkı’nın yok edilmek istenmesi üzerine başlayan Haziran Direnişi’nin bu kararda etkili olduğu biliniyor.

'AĞAÇLAR NEDEN SUSSUZLUĞA TERK EDİLDİ'

Merter, Bahçelievler Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde "Ağaçlar öyle anlaşılıyor ki kurutularak park yok edilmeye çalışılıyor." dedi.

Merter, ağaçların neden kuruduğunu, çalışmaların içeriğini ve gerekli bakımın belediye tarafından yapılıp yapılmadığının yanıtlanmasını isteyerek şu soruları sordu:

Günlük yüzbinlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği ve uğrak yeri olduğu Taksim Meydanı civarında yeşil alan ve ağaçlık alan olarak kalmış tek yer olan Gezi Parkı’ndaki ağaçlar neden kurumuştur? Veya neden kurutulmuştur?

 İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının hizmet ve sorumluluk alanında olan Gezi Parkı ile ilgili yapılan çalışmalar nelerdir?

 Bir ağaç bakımsızlıktan ve susuzluktan kurur, İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Gezi Parkı’ndaki ağaçların gerekli bakımını yapmış mıdır? Su verilmiş midir? 

Ağaçların bakımını gerektiği gibi yapmış ise ve yeteri kadar sulamış ise ağaçlar neden kurumuştur? Ağaçlar neden bakımsızlığa ve susuzluğa terk edilmişlerdir?
 

DAHA FAZLA