HMO Yaz Kampı Devam Ediyor: ' Sanatçılar İktidar Yancılığına Soyunuyor'

HMO Yaz Kampı Devam Ediyor: ' Sanatçılar İktidar Yancılığına Soyunuyor'

Harita Mühendisleri Odası’nın yaz kampında bugün Barış Atay, Veli Saçılık ve Ateş İlyas Başsoy konuştu. Atay “Medya ve sanatçılar iktidarın yancılığına soyunuyor” dedi.

İleri Haber

Harita Mühendisleri Odası’nın İzmir Seferihisar’da düzenlenen  17. Yaz Gençlik Kampı’nda  bugün Barış Atay, Veli Saçılık ve Ateş İlyas Başsoy da katıldı.

26 Ağustos- 2 Eylül arası düzenlenen kampın ‘Dijitalleşen Dünya’da Mücadele’ başlıklı oturumunda TİP Kurucu Meclis Üyesi ve HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Veli Saçılık ve siyasal iletişimci-yazar Ateş İlyas Başsoy bir araya geldi.

‘MEDYA İKTİDAR YANCILIĞINA SOYUNUYOR’

Sanat ve siyaset ilişkisi üzerine konuşan Barış Atay, medyanın iktidara göre konum alışına değindi.

Medya ve medya organlarının AKP’nin sesi haline geldiğini artık herkesin bildiğini söyleyen Atay iktidar yanında saf tutan sanatçıları sert bir dille eleştirdi.İktidarın sanatı ve sanatçıyı tekeline almaya çalıştığına değinen Atay, muhalif sanatın ne anlama geldiğini anlattı.

‘AİHM TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

‘Yüksel Direnişi'nin önemli isimlerinden Veli Saçılık ise insan hakları mücadelesi üzerine yaptığı konuşmasında Kanun Hükmünde Kararname'lerin (KHK) ülkeyi getirdiği duruma değindi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) artık bir ticarethaneye dönüştüğünü söyleyen Saçılık Yüksel Direnişi'yle başlayan süreci değerlendirdi.

DİJİTALLEŞEN DÜNYADA DEĞİŞEN MÜCADELE AYGITLARI

Ateş İlyas Başsoy ise dijitalleşen dünyada mücadele aygıtları ve 24 Haziran seçimleri üzerine iki başlıkta açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası dönemi değerlendiren İlyas yeni mücadele alanları üzerine konuştu.

Program, katılımcıların sorularıyla devam etti.