Hekimler sağlık yasasının geri çekilmesi için Ankara’ya gidiyor

Hekimler sağlık yasasının geri çekilmesi için Ankara’ya gidiyor

TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen ve muhalefetin şerh koyduğu yasanın geri çekilmesi için TTB ve SES üyesi hekimler Ankara’ya gidiyor.

AKP'nin “Sağlıkla ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi”nin güvenlik soruşturmasına takılan ve KHK ile ihraç edilen hekim ve diş hekimlerinin Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5'inci maddesinin TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilmesi üzerine, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hekimler yasanın geri çekilmesi için Ankara’ya gidiyor.

Kamuoyuna “sağlıkta şiddete karşı” olarak sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermediği gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan atılan, güvenlik soruşturmalarından geçemeyen hekimlerin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırıyor.

11 KASIM PAZAR GÜNÜ ANKARA'DA TOPLANACAKLAR

TTB ve SES tarafından yapılan ortak çağrıda “Tüm çabalarımıza rağmen cezası olmayanların hekimlik yapmalarının engellenmesi hukuka ve insan haklarına aykırı biçimde Sağlık Komisyonu'nda kabul edilmiştir. Bu yasanın TBMM’den geri çekilmesi talebiyle 11 Kasım’da Ankara'dayız” ifadeleri yer aldı.

Hekimler, Bahçelievler’de özel bir hastanenin Psikiyatri bölümünde görevli uzman doktor olan Fikret Hacıosman'ın eski hastası tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin 1. ayında, 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00’da Ankara Kuğulu Park’ta toplanarak yasanın geri çekilmesini isteyecek.

DAHA FAZLA