HDP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı başladı

HDP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı başladı

HDP’nin Yerel Yönetimler Çalıştayı, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla Diyarbakır’da başladı.

İleri Haber

HDP’nin, "Kendimizi de, Kentimizi de Bizler Yöneteceğiz" başlığıyla düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı başladı. HDP Diyarbakır İl binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başlayan çalıştaya, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli ve HDP milletvekilleri başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi katıldı.

Çalıştayın açılış konuşması yapan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, yerel yönetimlerin önemine değinirken, kayyum politikası ile halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek kayyumla yönetilen tüm belediyeleri ve daha fazlasını alacaklarını söyledi.

'O KAYYUMLAR GİDECEK'

Açılış konuşmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan söz aldı. Buldan, "O kayyumlar gidecek. Kapısına beton duvar ördükleri belediyelerin içinde halklarımızın iradesi kaldı. Diyarbakır Belediyesi’nin içinde Gülten Kışanak ve Diyarbakır halkının iradesi kaldı. Van Belediyesi’nin içinde Bekir Kaya ve onun şahsında Van halkının iradesi kaldı. Bizler belediyeleri kazandığımızda aynı zamanda doğayı, ağaçları, suları, ormanları, toprağı da kazanacağız. Çünkü 16 yıldır Kürtlerin ormanlarına, Ege’nin zeytinliklerine, Lazların derelerine saldırdıklarını biliyoruz" dedi.

'HERKESİ BU İTTİFAKA DAVET EDİYORUZ'

Buldan'ın ardından konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise "Bugün iktidar merkezi vesayet üzerinde kendisini var etti. Bununla yetinmedi, merkezi vesayetin yerellerini kayyumlaştırdı. O zaman biz de bu kayyumcu anlayışa karşı mücadelemizi yerel demokrasi etrafında oluşturacağız. Kadınlar, gençler, işçiler, işsizler, çiftçiler, esnaf; toplumun tüm kesimleriyle yan yana gelerek ortak aklı var etmek istiyoruz. Kentlerimize sahip çıkacağız. Kentlerimizin tarihsel kültürel dokularını koruyacağız. Hafızamızın silinmesine engel olacağız. Bugün asgari müştereklerde buluşma zamanıdır. Bugün aday yarıştırma değil adaylar üzerinden ortaklaşma zamanıdır. Tüm emek ve demokrasi güçlerini, bu ceberrut iktidardan kurtulmak isteyen herkesi bu ittifaka davet ediyoruz" şeklinde konuştu.