HDP'lilere saldırı: 7 yaralı

HDP'lilere saldırı: 7 yaralı

Seçim çalışması yürüten HDP’lilere düzenlenen ırkçı saldırıda 7 kişi yaralandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Yönetimi ve milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 20- 25 kişilik grup, seçim çalışmaları kapsamında geldikleri Hekimhan ilçesinde ırkçı sloganlar atan bir grubun demir sopalı saldırısına uğradı. İlçeye gelen HDP'liler bildiri dağıtırken, yanlarına gelen 4-5 kişi, Hekimhan'da HDP çalışması yürütemeyeceklerini söyledi. HDP'liler çalışmalarını sürdürünce önceden organize oldukları öğrenilen kalabalık bir grup partililere demir sopalarla saldırdı. 7 HDP'linin yaralandığı saldırı esnasında olay yerine gelen polis, HDP'lilere müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırmak istedi.

 Polisin müdahale etmediği grup, bir süre daha bekledikten sonra dağıldı.

Yaralı HDP'liler tedavi için ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

ANKARA’DA DA SEÇİM GÖREVLİLERİNE BASKIN

Öte yandan Ankara'da bu sabah yapılan ev baskınlarında HDP'nin stant sorumluları Gizem Altunöz ve Mustafa Bayraktar ile stant çalışmalarına gelen Gökhan Yaşar gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP'li gençlerin Ankara Emniyeti'nde tutulduğu ve gözaltının stant çalışmalarına yönelik olduğu öğrenildi.

Öte yandan dün sabah HDP PM üyesi Şehriban Zuğurli'nin de aralarında bulunduğu 3 HDP'li genç gözaltına alınmış ve HDP stant çalışmaları sorulmuştu. Bu sabah gözaltına alınan Gizem Altunöz, 7 Haziran'da Güvenpark'ta polis tarafından darp edilmişti. (MA)