HDP'li vekiller İstiklal'de yürüdü!

HDP'li vekiller İstiklal'de yürüdü!

Leyla Güven'in açlık grevine destek olmak için yürüyüş yapmak isteyen HDP'li vekiller polis tarafından engellenmek istense de, yürüyüş gerçekleşti.

İleri Haber

HDP'li vekillerin Leyla Güven'in açlık grevine destek vermek için İstiklal Caddesi'nde yapmak istedikleri yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışıldı ancak vekiller yürüyüşü gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP'li vekilleri "Sizi yürüten adam değildir" diyerek tehdit etmişti. 

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli yaptığı açıklamada "Bu mücadele tüm Türkiye'nin mücadelesidir. Bu mücadele herhangi bir taleple değil tüm ülkede demokrasi barış talebiyle ortaya çıkmış bir mücadeledir. O yüzden tecridin kırılmasını istiyoruz. Avukat ve aile görüşünün Sayın Öcalan'dan esirgenmesi hukusuzluğun kanıtıdır. Türkiye, tecrit ve abluka altındadır. Bugün Taksim Meydanı'nda bu abluka, bu hukuksuzluk kendini teşhir etmiştir. Tecrit insan haklarına müdahaledir, tecrit insan haklarını yok saymaktır. Leyla güven açlık grevinin 96’ıncı gününe kadar bunu dile getirdi" şeklinde konuştu. 

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ise "Eğer sizi yürütürsem adam değilim diyen İçişleri Bakanı milletvekillerini yürütmemekle adam olunmayacağını bilmelidir. Ölümleri durdurmak insan olmanın gereğidir. İçişleri Bakanı hukuksuz ve haksız bir şekilde yürüyüşümüzü engelledi. 'Adam olmak', insan olmak demek değildir. İnsan olmak ölümlere dur demektir. İktidar bilmelidir ki bizler haklı ve meşru taleplerimizi her zaman her yerde dile getireceğiz ve mücadele edeceğiz. Bizler 40 yıldır bu mücadeleyi ediyoruz. Özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesini İçişleri Bakanından öğrenmedik. Geçmişte de bu ülkeyi yönetenler bize aynı şekilde davrandılar ama biz hiç bir zaman ilkelerimizden taviz vermedik." şeklinde konuştu.