HDP'li milletvekillerinin açlık grevi sona erdi

HDP'li milletvekillerinin açlık grevi sona erdi

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu 10 HDP milletvekilinin Meclis'te başlattığı 2 günlük açlık grevi sona erdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu HDP'li 10 milletvekili, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için 28 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla Meclis’te başlattıkları açlık grevi eylemini sonlandırdı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre salı günü haftalık grup toplantı sonrası başlayan ve Meclis Grup Toplantı Salonu'nda yapılan 2 günlük açlık grevi eyleminin sembolik olduğunu belirten milletvekilleri, 28 gündür açlık grevinde olan Güven'e destek olmak, taleplerini sahiplenmek ve Meclis'in ve siyasi partilerin dikkatini Güven'in eylemine çekmek için Meclis'te açlık grevi başlatmıştı.

'BÜTÜN SALDIRILARA RAĞMEN KAZANACAĞIZ'

HDP'nin resmi twetter hesabında Meclis'teki açlık grevinin sona erdiğine dair paylaşılan twette,"Moralliyiz, güçlüyüz, kararlıyız; bütün saldırılara rağmen kazanacağız" denildi.

Açlık grevine giren milletvekilleri; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Şırnak Milletvekili Habip Eksik ve İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm.