HDP: AKP’yi  devirmenin zamanı gelmiştir

HDP: AKP’yi devirmenin zamanı gelmiştir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Bahçeli’nin erken seçim açıklamasına yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasını değerlendiren Buldan, “Devlet Bahçeli, Erdoğan'dan habersiz böyle bir kararı açıklayamaz. Erdoğan, tükürdüğünü yalamak istemiyor. Söyleyemeyeceklerini, kankası Bahçeli'ye açıklatıyor” dedi.

"Afrin’e giderken Osmanlı tokadı atacağız dediler ya şimdi onlara buradan cevap veriyoruz" diyen Buldan, "Seçimlerde Kürt tokadı yemeye hazır olun. Öyle bir tokat yiyeceksiniz, Afrin’e giderken söylediğiniz türküler boğazınıza takılacak" diye konuştu.

Buldan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ben iki hafta önce burada ne demiştim? AKP-MHP koalisyonu 2019’u bekleyemez demiştim. Bugün Bahçeli’nin açıklamasını da kendi açıklaması olarak kimse görmesin. Devlet Bahçeli bağımsız olarak söylemedi bu sözü. Devlet Bahçeli Erdoğan’dan habersiz böyle bir kararı açıklamaz, açıklayamaz.

Erdoğan seçimler zamanında yapılacak diyordu, tükürdüğünü yalamak istemiyor ve kendisinin yapmak istemediği şeyleri kankası Devlet Bahçeli’ye söyletiyor, yaptırıyor. Bugün yine buna tanıklık ettik. Devlet Bahçeli bir erken seçimden bahsetti. Peki OHAL devam ederken bir seçim sürecini bu ilke nasıl kaldıracak? Çıkardığınız antidemokratik yasalar, seçim yasaları varken bu ülke demokratik bir şekilde nasıl seçime gidecek. Ancak bir karar aldıysanız bu kadarda HDP olarak size hodri meydan diyoruz! Biz seçime de varız. İşte il eşbaşkanlarımız burada, hepsine çağrı yapıyoruz.

Biz seçime de varız. İşte il eş başkanlarımız burada. Bütün il eş başkanlarımıza çağrı yapıyorum. Erken seçime herkes hazırlıklı olsun. Demokrasi güçlerine kadınlara sol ve sosyalist kesimlere çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP’yi def etmenin, AKP’yi iktidardan devirmenin zamanı gelmiştir. O da yapılacak olan erken seçimlerdir.”