Hatay'da biriken hafriyat atıkları çocukların can güvenliğini tehlikeye atıyor

Hatay'da biriken hafriyat atıkları çocukların can güvenliğini tehlikeye atıyor

Hatay'da yıllardır yapımı tamamlanmayan yollar ve okul çevresinde biriken hafriyat atıkları, çocukların ve bölge sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Alican Gümüş - Hatay

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Kuşalanı Mahallesi'nde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu bölge şantiyeden farksız. Okula giden çocukların ve mahalle halkının can güvenliği, bölgede gerçekleşebilecek olası bir toprak kayması sırasında mahallede yığınağa dönüşen hafriyat atıklarının yıkılma ihtimalinden ötürü tehlike altında. Samandağ'da mahallelinin can güvenliğini tehlikeye atan bu durumu mahalle sakinleri İleri Haber'e değerlendirdi.

'ÇOCUKLAR TEHLİKE İÇİNDE'

İleri’ye konuşan bölge sakinlerinden Meziyet Çam, okul yolunun yıllardır şantiye alanından farksız olduğunu vurgulayarak “4,5 yıldır okula giden yollar dar, okul bölgesinin etrafı kazılardan kalan topraklardan dolayı dağ yığını gibi. Okulun olduğu yerde çocuklar tehlike içinde, sürekli bir tehlike atlatıyorlar” şeklinde isyan etti.

'BİRÇOK KAZA MEYDANA GELİYOR'

Yağmur yağdığı zaman yolların çamur içinde olduğunu söyleyen Çam, “Çocuklar çok büyük sıkıntı çekiyor. Yazın ise burası toz, duman içinde. Ana caddeden okullara kadar olan yolların hepsi tek aracın sığabileceği genişlikte, iki araç yan yana geçemiyor. Bu yüzden birçok kaza meydana geliyor” dedi.

'YETKİLİLER İŞLEM YAPMADI'

Sözüne “Yollar dar, virajlar var” şeklinde devam eden Çam, “Başvurularımıza rağmen hiçbir yetkili işlem yapmadı. Çocuklar için büyük bir risk teşkil ediyor” ifadelerini kullandı. Herhangi bir can kaybı yaşanmaması için sorunun çözülmesi talebinde bulunan mahalle sakini, ‘yarım yamalak iş yapmayın’ diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

 

DAHA FAZLA