Hacettepe Üniversitesi'nde çöken 665 bin liralık sistemle ilgili yandaş şüphesi!
Hacettepe Üniversitesi'nde yeni kurulan öğrenci işleri otomasyonu çöktü. Birçok öğrenci bugünkü ders seçiminde mağduriyet yaşarken, 665 bin liralık ihaleyle alınan otomasyonu kuran şirket şüphe uyandırdı.
Tugay Candan - @TugayCandann
Mail: [email protected]
Hacettepe Üniversitesi’nde bahar yarıyılı ders seçimini yapmak isteyen öğrencilerin birçoğu sistem çöktüğü için bu işlemi yapamadı. Bu kayıt döneminde ilk defa kullanılan üniversite öğrenci işleri otomasyonu için ise okul tarafından ‘Proliz Yazılım’ isimli firmaya 665 bin lira ödendi. Hacettepe’deki otomasyonu üstlenen şirket ayrıca 88 üniversitenin öğrenci işleri otomasyonunu da aldı.
Hacettepe Üniversitesi’nde 17-21 Şubat olarak duyurulan bahar yarıyılı ders seçimi için bu sabah saat 09.00 itibari ile sisteme girmeye çalışan öğrenciler büyük bir rezaletle karşılaştı. İlk defa bu dönem uygulanan otomasyon sistemi daha ilk günden çöktü. Mağdur öğrenciler, bu duruma özellikle sosyal medyada yoğun tepki gösterdi.
REKTÖR: ÖİDB ÇALIŞANLARININ OLAĞANÜSTÜ ÇABALARIYLA ÇÖZÜLDÜ
Rektör Haluk Özen ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
"HÜ ilk kez bu dönem tüm öğrencilerin kayıt işlemlerini otomasyon sistemi ile gerçekleştiriyoruz. teknik problemler nedeniyle yaşanan sorunların önemli bir kısmı ÖİDB çalışanlarının olağanüstü çabalarıyla çözüldü. Öğleden sonra daha rahatlıyacak öğrencilerimden Özür diliyorum"
HÜ ilk kez bu dönem tüm öğrencilerin kayıt işlemlerini otomasyon sistemi ile gerçekleştiriyoruz. teknik problemler nedeniyle yaşanan sorunların önemli bir kısmı ÖİDB çalışanlarının olağanüstü çabalarıyla çözüldü. Öğleden sonra daha rahatlıyacak öğrencilerimden Özür diliyorum
— Haluk Ozen (@OzenHaluk) February 17, 2020
665 BİN LİRA ÖDENDİ
Hacettepe Üniversitesi’nin mart ayında üniversite öğrenci işleri otomasyonu için açtığı ihaleye katılan tek firma olan Proliz Yazılım, 665 bin liralık teklifle ihaleyi aldı. Yaklaşık 798 bin 750 lira maliyet çıkarılan otomasyonla ilgili mayıs ayında sözleşme imzalandı.
PROLİZ YAZILIM
2005 yılında Kuşadası’nda kurulan şirketin internet sitesindeki tanıtımında şu ifadeler yer alıyor:
“2005 yılında Kuşadası’nda başladığı yolculuğuna 2006 yılından bugüne kadar Ankara’da devam eden Proliz Yazılım Üniversitelere yönelik yazılımlar geliştirmektedir.
Ürettiği sıra dışı etkin ve güvenilir çözümlerle sektörde sürükleyici ve lider olmayı başarmıştır.Bugüne kadar üretmiş olduğu yazılımlar ile kurumlara hızlı ve güvenilir çözümler üretmiştir.
Sahip olduğu referanslar ve biriktirdiği tecrübeler sayesinde müşterilerine daima uygun, güvenilir ve hızlı çözümler sunmayı başarmıştır.
En büyük ilkelerimiz müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni ürünler tasarlamak, mevcut ürünlerimizi daha yetenekli kılmak, ya da değişen teknolojiye uyum sağlamaktır.
Müşterilerimize ve rakiplerimize karşı dürüst, doğru, açık ve tutarlı olmaya önem veriyoruz ve bu ilkeler doğrultusunda emin adımlara ilerlediğimize inanıyor ve güveniyoruz.”
89 ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU
Yine şirketin internet sitesinde “En çok tercih edilen üniversite öğrenci işleri otomasyonu” başlığıyla çalışılan üniversiteler sıralandı. 89 üniversitenin yer aldığı liste şöyle:
Acıbadem Üniversitesi (Vakıf); Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya HEP Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi (Vakıf); Artvin Çoruh Üniversitesi, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu (Vakıf); Avrasya Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Beykent Üniversitesi (Vakıf); Bezmi Alem Üniversitesi (Vakıf); Bingöl Üniversitesi, Biruni Üniversitesi (Vakıf); Bitlis Eren Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi (Vakıf); Dumlupınar Üniversitesi, Faruk Saraç Tasarım MYO(Vakıf); Fatih Sultan Mehmet Üni. (Vakıf); Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gedik Üniversitesi (Vakıf); Gümüşhane Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Haliç Üniversitesi (Vakıf); Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İbn-Haldun Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (Vakıf); İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (Vakıf); Kırıkkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Konya Gıda Tarım Üniversitesi (Vakıf); KTO Karatay Üniversitesi ( Vakıf ); Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi (Vakıf); Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Mardin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi(Vakıf); Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Rumeli Üniversitesi (Vakıf); Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Vakıf); Ufuk Üniversitesi (Vakıf); Uşak Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi (Vakıf); Yaşar Üniversitesi (Vakıf); Yeni Yüzyıl Üniversitesi (Vakıf); Yüksek İhtisas Üniversitesi (Vakıf); Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi.
AKP’Lİ BAŞKANA ZİYARET
2005 yılından beri faaliyet yürüten şirketin genel müdürlüğünü ise aynı zamanda şirketin kurucusu da olan Gökmen Çiftçi yapıyor. Uzun dönem AKP Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı yapan ve Nisan 2019’da bu görevden istifa eden Mustafa Potukoğlu’nun Twitter hesabından 25 Şubat 2016’da yaptığı paylaşımda “Kıbrıs’dan yurt arkadaşım Gökmen ve Konya’dan ev arkadaşım Kemal bugün Proliz Yazılım olarak ziyarette bulundular…” ifadeleri yer alıyor. Paylaşılan görsellerde ise Çiftçi ve Potukoğlu’nunda aralarında olduğu 3 kişinin “AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı” yazısı önünde poz verdiği görülüyor.
(İşaretlenen kişi Gökmen Çiftçi)
PAYLAŞIM KALDIRILDI
Hacettepe’de yaşananların ardından ‘Gökmen Çiftçi’ isminin sosyal medyada dolaşmasıyla Potukoğlu, yaptığı bu paylaşımı hesabından kaldırdı.