Gözaltına alınan sendika temsilcilerinden haber alınamıyor

Gözaltına alınan sendika temsilcilerinden haber alınamıyor

İnşaat İş, eylemler sonrası gözaltına alınan işçilerin bazılarından haber alınamadığını duyurdu.

İleri Haber

İnşaat İş Sendikası, iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarına karşı yapılan 3’üncü havalimanı eylemleri sonrasında jandarma tarafından gözaltına alınan iki sendika temsilcisinin haber alınamadığını duyurdu.

15 Eylül gecesi jandarma baskınıyla gözaltına alınarak Arnavutköy Jandarma Karakolu’na götürülen Yunus Özgür ve Deniz Gider isimli sendika temsilcilerinin akıbetinin bilinmediği belirtilirken, bilgi almak isteyen aileler ve avukatlara temsilcilerin orada olmadığının söylendiği öğrenildi. 

‘YARIM AĞIZLA SÖYLÜYORLAR…’

İnşaat İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Arnavutköy Jandarma Karakolu’ndaki arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz! Ne avukatlara, ne de ailelere bilgi verilmiyor. Karakola girişlerini gördüğümüz sendika temsilcilerimizin orada olmadıklarını dalga geçer gibi, yarım ağızla söylüyorlar” denildi.

‘GÖZALTI LİSTELERİ VERİLMİYOR’

İnşaat İş’ten konuyla ilgili yapılan bir başka duyuruda ise gözaltı listelerinin ısrarla verilmediği ifade edildi.

 

'2700 İŞÇİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI'

İnşaat İş'ten yapılan bir başka duyuruda, 40 işçinin serbest bırakıldığı ve toplamda 2700 işçinin gözaltına alınıp, serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. Serbest bırakılan işçilerin akıbeti bilinmeyen sendika temsilcileri hakkında bilgisinin olmadığı da belirtildi.