Gözaltına alınan ODTÜ öğrencisi: Umudu nasıl yeşertiriz bunu örgütleyeceğiz

Gözaltına alınan ODTÜ öğrencisi: Umudu nasıl yeşertiriz bunu örgütleyeceğiz

Evi basılarak gözaltına alınan ODTÜ ÖTK Başkanı Özgür Gür yaşanan protestolar ve gözaltı süreciyle ilgili İleri'ye konuştu.

Nazlı Eda Piyade [email protected]

Bir süredir AKP protestolarına sahne olan üniversitelerin mezuniyet törenlerinden biri de geçtiğimiz günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşandı. ‘Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz’ diyerek pankart açan öğrenciler özel güvenlikler tarafından saldırıya uğrarken, ‘Tayyipler Alemi’ isimli daha önce yargılanan ve suç unsuru tespit edilemeyen karikatür ise yandaşlar tarafından hedef gösterildi. Bunun üzerine öğrenciler, evleri basılarak gözaltına alındı.

Öğrenci Temsilciler Konseyi Başkanı ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması üyesi Özgür Mehmet Gür de gözaltına alındıktan 1 gün sonra serbest bırakıldı. Gür'ün neyle suçlandığı ise kendisine açıklanmadı.

Gözaltı süreciyle ilgili İleri’ye konuşan Gür; ‘Neden alındığımı ne ben ne alanlar biliyordu. ‘Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz’ ve ‘Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+’larıyız’ pankartlarının suç unsuru taşıdıklarını iddia ettiler. “ dedi.

‘MÜCADELE EDEN ÖĞERNCİLERE GÖZDAĞI SORUŞTURMASI’

Ayrıca ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması ile soruşturma başlatılan karikatür pankartı ile tüm pankartlar arasında bir bağ olmadığı çok açıkken aralarında ilişki kurmaya çalıştıklarını gördük diyen Gür , soruşturma listesindeki öğrencilerin ‘seçmece bir liste’ olduğunu söyledi. İfade vermesi istenen öğrencilerin orada olup olmamaları göz önünde tutularak değil, okulun muhalif ve ilerici öğrencileri oldukları için o listede olduklarını ekledi. Gür "İnsanlar belirli şekillerde fişleniyor, ve yıldırmaya yönelik faaliyetler oluyor" dedi.

Gür “Buradan da anlaşılacağı gibi rektör Verşan Kök’ün şikayeti yok diye bizlere soruşturma açanların o listeyi rektörden habersiz nasıl oluşturdukları muamma” diyerek “Okulda mücadele eden isimleri sindirmek için bir liste oluşturmuşlar ve buradan bir korkutma operasyonu planlıyorlar “ dedi.

'GÖKKUŞAĞI BAYRAĞINA TAHAMMÜL EDEMEDİLER'

ODTÜ için de bir operasyon planlandığını düşünen Gür “Gözaltılar tesadüf değil, organize edilmiş bir halde ODTÜ’ye saldırıyorlar” diye ekledi.

‘Bir grup öğrenci değil bu okulun LGBTİ+’larıyız’ pankartıyla ilgili konuşan Gür mezuniyet boyunca tribünde asılı gökkuşağı bayrağına müdahale etmek istediklerini ancak öğrencilerin buna izin vermeyerek bayrağı sahiplendiğini iletti.

'UMUDU NASIL YEŞERTİRİZ BUNU ÖRGÜTLEYECEĞİZ'

Gür aynı zaman da ÖTK başkanı olmasıyla ilgili olarak da “Ortada hiçbir suç unsuru barındırmayan bu eylemi benim organize ettiğim imasında bulunduklarını söyledi.

Gözaltı sürecinde yaşadığı bir diğer olayın da ifadesini verdikten sonra çıkmak üzereyken savcının kendisini görmek istediğini söyleyerek “Anlam veremediğimiz bu istek yüzünden 1 gün daha gözaltında tutuldum” dedi.

Gözaltı sonrası süreciyle ilgili sorumuzu yanıtlayan Gür “Bir umutsuzluk kıskacına sokuluyoruz. Bir şeyler yanlış gidiyor diyenleri korkutmak için saldırıyorlar. Bizler umudu nasıl yeşertiriz bunu örgütleyeceğiz. Korkmuyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.
 

DAHA FAZLA