Gıda 'devi' de konkordato için başvurdu

Gıda 'devi' de konkordato için başvurdu

Erdoğan'ın "kriz yok" söylemiyle birlikte konkordatolar da sürüyor. Şirketin dava başvurusunda gerekçe olarak "ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilemesi" gösterildi.

Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet yürüten Yörsan Gıda konkordato istedi. Konkordato başvurusu önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine yapıldı.

Dava başvurusunda, şirketin mali güçlük içinde olduğu iddia edildi. Dava dilekçesine göre, ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

HACİZ KARARI ALINDI

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, konkordato talep eden Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği öğrenildi. Şirkete süt veren bir alacaklının 400 bin liralık alacağı nedeniyle Yörsan’a yönelik ihtiyati haciz kararı alındı.

Konuya ilişkin, şirket yetkililerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

DUBAİLİ ŞİRKETE SATILDI

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldı.

400 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Yörsan'ın kurucu patronu Yörük ailesi, 2008 yılında 400 işçiyi Tek-Gıda İş Sendikası'na üye oldukları için işten atmış, işçilerin işe dönmek için verdiği mücadeleyi değişik yöntemlerle bastırmaya çalışmıştı.

‘ABRAAJ MAĞUDURU’

Ocak 2018 tarihli ticaret sicil gazetesine göre Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye, kalan hisse ise Yörsan’ın üç kurucu kurucusundan biri olan Şerafettin Yörük’e ait. Şerafettin Yörük ile Abraaj’ın davalık oldukları gündeme gelmişti. Bloomberg’in 3 ay önceki haberine göre Yörük, ‘adil olmayan sermaye artırımlarıyla şirketteki hisselerinin yüzde 20’den yüzde 3’e inmesine neden olunduğu’ gerekçesiyle yargı yoluna gitmişti.

DAHA FAZLA