Gebze'de açlık grevi eylemcilerinin aileleri gözaltına alındı

Gebze'de açlık grevi eylemcilerinin aileleri gözaltına alındı

Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi'nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis bir kez daha saldırdı.

Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi'nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis bir kez daha saldırdı. Aileler polis tarafından darp edilip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. HDP Milletvekili Nuran İmir ise fenalık geçirdi. 

'PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması' talebiyle çocukları açlık grevinde olan ailelerin, Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Nisan’da başlattığı nöbet eylemi 13’üncü gününde. Cezaevine yakın bir yerde bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir eşlik etti. 

Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız. Yasak” sözlerine aileler, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz” şeklinde karşılık verdi. 

Bir süre devam eden tartışmanın ardından yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı. Polisler HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almak istedi. 

Gözaltıların yapılması üzerine polis ablukasında bulunan aileler oturma eylemi yaptı. Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten ailelere polis, “Arkadaşlarınızın ifadeleri alınacak bırakılacak” dedi. 

MA'nın haberine göre Saldırı sırasında HDP’li İmir fenalık geçirerek yere düştü. Hastaneye kaldırılan İmir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.