Gazze saldırısında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Gazze saldırısında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye dün gece düzenlediği vahşi saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 5'e yükseldi.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinli daha hayatını kaybetti. Dün akşamdan bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 5'e yükseldi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 26 yaşındaki Halid Riyad es-Sultan'ın hayatını kaybettiğini, bir Filistinlinin de yaralandığını belirtti.

ABBAS YURT DIŞI ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle yurt dışı ziyaretini yarıda keserek Ramallah'a döneceği açıklandı.

SALDIRILAR GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

İsrail ordusu dün Gazze'den açılan ateş sonucu sınırın diğer tarafında bir otobüsün isabet aldığını duyurmuştu. Kısa süre sonra İsrail uçakları, Gazze'ye hava saldırısı başlatmış, Gazze'den de çok sayıda roket sınıra yakın Yahudi yerleşim birimlerinin olduğu bölgelere fırlatılmıştı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Askalan'da (Aşkelon) bir binaya roket düşmesi sonucu 1 İsraillinin öldüğünü, 1'inin ise ağır yaralandığını açıkladı. (AA)