Gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edildi

Gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edildi

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili belgeseli ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "örgüt propagandası" yapmak suçlamasıyla tutuklu yargılanan gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra hazırladığı “Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü: 15 Temmuz” belgeselini sosyal medya hesaplarından paylaştığı için gözaltına alınan ve 20 Haziran'dan beri tutuklu olan gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edildi.

Söz konusu belgesel ve sosyal medya paylaşamları gerekçe gösterilerek, "gazetecilik adı altında darbe girişimi ve yargılamalarla ilgili paylaşımda bulunarak, örgüt ve darbeciler lehine algı oluşturduğu" suçlamasıyla tutuklanan Öztürk, hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile tahliye kararı verildi.

ADLİ KONTROL TALEBİ VE YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI 

Ailesinin isteği üzerine basına ve izleyicilere kapalı görülen duruşmada, mahkeme “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdi. Öztürk’ün tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme, adli kontrol talebi ve yurtdışı çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

DAHA FAZLA