Gazeteci Ece Sevim Öztürk gözaltına alındı: Kısıtlılık kararı getirildi

Gazeteci Ece Sevim Öztürk gözaltına alındı: Kısıtlılık kararı getirildi

Gazeteci Öztürk, sosyal medyada yayınlanan bir videoyla ilgili gözaltına alındı.

Güncelleme 16.30

Ece Sevim Öztürk’ün hesabından bir açıklama yapan Öztürk Ailesi, gazeteci hakkında 24 saat kısıtlılık kararı getirildiğini duyurdu.

Aileden yapılan açıklama şöyle:

“Ece Sevim Öztürk hakkında 24 saat kısıtlılık kararı getirilmiştir. Yarın sabah saatlerinde görüşebileceğimizin bilgisini az önce öğrendik. Görüşme sonrası avukatlar tarafından gerekli açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacaktır. (Öztürk Ailesi)”

ÖZKAN’DAN TEPKİ: ECE’DEN FETULLAHÇI ÇIKARAMAZSINIZ

Eski gazeteci ve milletvekili Tuncay Özkan da Öztürk’ün gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Özkan, “Gece yarısı 5 yaşındaki kızının ağlamaları arasından bir gazeteciyi polis zoruyla alıp emniyete götürmek neden? Ece’den Fetullahçı çıkartamazsınız. Bu gözaltı zulümdür. Yazdıklarını beğenmeyen okumaz. Eleştirir. Gözaltı neden?” diye yazdı.

 


Yandaşlar tarafından tarafından hedef gösterilen Çağdaş Ses sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Ece Sevim Öztürk gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Öztürk'ün, avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmediği aktarıldı.

CHP kulislerinden haberler veren Çağdaş Ses sitesinin yayın yönetmenliğini yapan Öztürk, son dönemde 15 Temmuz soruşturmalarında yaşananlara ilişkin yazılarıyla dikkat çekmişti.

Ece Sevim Öztürk'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Gece 02:30 sularında gazeteci Ece Sevim Öztürk gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'ne götürülmüştür. Gelişmeleri ilerleyen saatlerde buradan aktaracağız."

ÖZTÜRK HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Yeni Şafak gazetesi "Yoldaşının FETÖ aşkı" başlığıyla yayınladığı haberinde kullandığı "Yalova'da yıllardır Muharrem İnce ile aktif siyasette görev yapan ve İnce'yi 'yol arkadaşım' olarak tanımlayan CHP'li Reşat Şahin Öztürk'ün eşi Ece Sevim Öztürk'ün hazırlayıp Youtube'a yüklediği belgeselde çok sayıda amiral hedef gösterildi. Terör örgütünün hedefindeki isimlerden olan ve kripto örgüt üyelerini tespit için geliştirilen FETÖMETRE tekniğinin mimarı olarak bilinen Tümamiral Cihat Yaycı'nın da hedef tahtasına oturtulduğu belgeselde, FETÖ üyelerinden ele geçirilen sıkıyönetim listeleri de aklanmaya çalışıldı" ifadeleriyle gazeteciyi hedef göstermişti.

Öte yandan Nihat Genç de Odatv'de yayınlanan "Muharrem İnce bu sızıntılara dikkat etmeli" başlıklı yazısında "Bu, Ece Sevim Öztürk'ün bir Twitter hesabı var Fetöcülerin alkışlayıp, kahraman gazeteci diye övgüler düzdüğü, şaşırdım kaldım, Fetöcüler bu kadını neden 'kahraman gazeteci' yapıyor" ve "Düşünüyor, Ece Sevim Öztürk'ün haberlerini merak edip okuyorsun, ne görelim, içerdeki Fetöcüleri temize çıkarmak için yoğun bir telaş, faaliyet içinde, yetmedi, mesela içerdeki Fetöcü hain 'dışarı çıktığımda Mustafa Önsel'le hesaplaşacağım' diyor, yani Ece Sevim Öztürk bu açık 'tehdit'i dahi yayınlıyor" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA