Garsondan taciz, mekan sahibinden tehdit!

Garsondan taciz, mekan sahibinden tehdit!

Tacize uğrayan kadın karakolda mekan sahibi tarafından tehdit edildi. Polis ise kadını, şikayetini geri çekmesi için ikna etmeye çalıştı.

Kadıköy Suadiye Mahallesi’nde bulunan ‘Taner Börek’ adlı mekanda G.Y. isimli kadın, garson tarafından tacize uğradı. Tacizci garson, karakoldaki ifadesinde “Kafamı çevirirken değdi” dedi. Tacize uğrayan G.Y. ise mekan sahibin kendisini “dava açmakla” tehdit ettiğini söyledi.

Gazete Yolculuk’tan Emre Osman’ın haberine göre, mağaza denetleme görevlisi olduğunu ve kahvaltı yapmak için Suadiye Mahallesi Ayşeçavuş Caddesi’nde bulunan Taner Börek adlı mekana gittiğini belirten G.Y., maruz kaldığı tacizi şu ifadelerle anlattı:

“Mekana girdikten sonra iş tabletimi şarja takmalarını rica ettikten sonra kahvaltı için masaya oturdum. Garson ‘Tabletiniz şarj olmuyor’ diyerek beni tabletin olduğu tarafa çağırdı. Tabletimde bir sıkıntı olduğunu fark ettikten sonra işim aksayacağı için üzüldüm. Garson üç kez yanıma gelip ‘Üzülme, üzülen insanlara dayanamıyorum’ tarzında cümleler kurdu. Bu sözlere insani gözüyle baktığım ve bir yandan da tabletteki soruna yoğunlaştığım için adamın yüzüne bile bakmadım.”

‘BİR ANDA YAKLAŞIP ÖPTÜ’

Garsonun aynı cümleleri tekrar etmesinden rahatsız olmaya başlayan G.Y. “Garson bir anda yaklaşıp önce alnımdan öptü, hemen ardından ‘Üzülmene dayanamıyorum hadi sen de beni öp’ diyerek bir anda yanağımı yanağına götürdü, sonra da dudağını dudağıma değdirdi.” dedi.

G.Y. garsonun kendisini taciz etmesinden sonra sinir krizi geçirerek bağırmaya başladığını belirterek, mekandaki herkesin olaya şahit olduğunu söyledi. 

Bağırdığı sırada tacizci garsonun “Ne oluyor abi ya” gibi cümleler kurarak kendisini akli dengesi yokmuş gibi lanse etmeye çalıştığını ve aklamaya çalıştığını söyleyen G.Y., insanlar toplanmaya başladığında tacizci garsonun kaçarak ortadan kaybolduğunu dile getirdi.

Kendisini sakinleştirmek için mekan sahibinin geldiğini söyleyen G.Y., kendisini “Sen polisi karıştırma, biz onu kovacağız” diyerek kandırmaya çalıştığını kaydetti.

MEKAN SAHİBİNDEN TEHDİT

G.Y., olaydan sonra şikayetçi olmak için polis çağırdığını, telaşla ortadan kaybolan tacizcinin ise polisin ulaşması sonucunda gayet rahat bir şekilde karakola geldiğini belirterek şöyle devam etti:

“Polis geldikten sonra tacizci garson kaçtığı için uzun bir süre onu bekledik. Karakola gidip şikayetçi olmak için elimden geleni yaptım. Fakat orada bana yardımcı olan, destek çıkan kimse olmadı. Mekan sahibi tekrardan gelerek ‘Buraya kadar çekmemeliydin olayı. Çıkartacağız dedim ya kızım, çıkarttım işte. Yazık değil mi mekanın ismine’ şeklinde söylemlerde bulundu. Ben derdimin o tacizciyle olduğunu, mekan adının umrumda olmadığını söylediğimde ise ‘Kazanamazsan mekanın ismini karaladığın için ben sana dava açacağım’ diyerek tehdit etti.”

'POLİS ŞİKAYETİ GERİ ÇEKMEM İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞTI'

G.Y., polislerin de şikayetini geri çekmesi için sürekli olarak kendisini ikna etmeye çalıştıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“En son karakol amiri ile konuştum. ‘Sen ne istersen onu yaparız’ dedi ama kanıt olmadığı için bana karşı çok rahat dava açılabileceğini söyledi. Ben de bu yüzden şikayetimi geri çekmek zorunda kaldım.”

TACİZCİDEN 'YANLIŞLIKLA ÖPTÜM' SAVUNMASI

G.Y. ayrıca, tacizci garsonun karakolda amire “Kafamı çevirirken dudağım dudağına değdi” dediğini duyduğunu söyledi. Büyük bir travma yaşadığını aktaran G.Y., kamuoyuna da yardım çağrısında bulundu
 

DAHA FAZLA