Futbolseverlerin severek izleyeceği 10 Dünya Kupası filmi

Futbolseverlerin severek izleyeceği 10 Dünya Kupası filmi

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası heyecanı devam ederken, Sinema Kolektifi'nin hazırladığı seçki ile, sizi bu heyecana ortak olmaya davet istiyoruz.

10- Goal 3 / Gol 3


Gol serisinin üçüncü filminde, kahramanımız Santiago Munez arkadaşlarıyla Dünya Kupasında başarılı olmak için mücadele ediyordu.

9- The Great Match / Büyük Final


Film; dünyanın farklı yerlerinde, Almanya ve Brezilya arasında oynanacak 2002 Dünya Kupası finalini izlemeye çalışan insanların hikayesini anlatıyordu.

8- Kicking It / Evsizler Dünya Kupası


Dünyanın dört bir yanından gelen ve evsizlerden oluşan futbol takımlarının Dünya Kupası’nı duymadıysanız, bu belgesel tam size göre…

7- Escape to Victory / Zafere Kaçış


Dünya Kupası’nda geçmeyen film, savaş esirlerleri ile nazi askerleri arasındaki karşılaşmayla bizi kupa atmosferine götürmeyi başarıyordu.

6- The Game of Their Lives


Başrolünde Gerard Butler’ın oynadığı film, Amerika Birleşik Devletler Futbol takımının 1950 Dünya Kupası’nda İngiltere’yi 1-0 yendiği maçı anlatıyordu.

5- The Cup / Kupa


The Cup, 1998 Dünya Kupası finalini izlemek için manastırlarına televizyon almaya çalışan iki Tibetli gencin öyküsünü anlatıyordu.

4- Montevideo: Taste of a Dream / Montevideo, Tanrı Seni Korusun


Film; hayallerini takip eden ve kendilerini Montevideo, Uruguay’da, 1930 Dünya Futbol Şampiyonası’nda bulan bir takımın hikayesini anlatıyordu.

3- Offside / Ofsayt


2006 Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Jafar Panahi imzalı filmde, stada girmesi yasak olan kadınların erkek kılığına girerek Dünya Kupası elemelerini izlemeye çalışmalarını izliyorduk.

2- The Year My Parents Went On Vacation / Annemler Tatilde


Faşist rejimden saklanan ailesinin dedesine bıraktığı 10 yaşındaki Mauro’nın, 1970 Dünya Kupası gölgesindeki duygusal hikayesi, aynı zamanda Brezilya’nın sosyal ve kültürel durumunu çok iyi anlatıyordu.

1- Das Wunder von Bern / Bern Mucizesi

Bern Mucizesi; İkinci Dünya Savaşı sonrası büyük bir yenilgiden çıkan Almanya’nın, 1954 Dünya Kupası’nı kazanmasını ve onun ülke üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Kaynak: Futbolseverlerin severek izleyeceği 10 Dünya Kupası filmi

 

DAHA FAZLA