Fransa'daki silahlı saldırganın kimliği belirlendi

Fransa'daki silahlı saldırganın kimliği belirlendi

Fransa'da 4 kişinin ölümüne, 14 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıyla ilgili açıklama yapan Fransız savcı, saldırganın Fas asıllı Chekkat Charif olduğunu ve ateş ederken "Allahu ekber" diye bağırdığını söyledi.

Fransa'nın Strazburg kentindeki Noel pazarında rastgele ateş açarak, 4 kişinin hayatını kaybetmesine, 14 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili ayrıntılar geldi.  Fransız savcı, saldırganın Fas asıllı 29 yaşındaki Chekkat Charif olduğunu ve ateş ederken "Allahu ekber" diye bağırdığını ifade etti. Ayrıca, saldırganın suç geçmişinin de bulunduğu da kaydedildi.

'ACİL SALDIRI UYARISI'

Öte yandan, Fransa İçişleri Bakanı Castaner, Strazburg'da yaşanan silahlı saldırının ardından terörle mücadele eylem planının "acil saldırı uyarısı" seviyesine yükseltildiğini duyurdu. Sınırların ve tüm Noel pazarlarındaki kontrollerin sıkılaştırılacağını ifade eden Castaner, 350 polis ve jandarmanın saldırganı bulmak için arama çalışmaları yürüttüğünü aktardı.

Yetkililer, saldırganın bir askerle girdiği çatışma sırasında yaralandığını belirtirken, Reuters yerel yetkililere dayandırarak saldırganın kimliğinin belirlendiğini ancak konu hakkında resmi bir açıklamanın henüz yapılmadığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

 Fransa'nın Strasbourg kentinde Noel pazarı yakınında düzenlenen saldırıda, polis kaynakları olayda 3 kişinin öldüğünü, 14 kişinin de yaralandığını duyurdu.S aldırganın olay yerinden kaçmasının ardından, operasyon başlatıldı. Kimliği tespit edilen saldırganın yakalanması için bazı noktalarda polis tarafından arama yapıldı. Saldırganın Almanya'ya kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak sınırda kontroller sıklaştırıldı. 

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, zanlının kimliğini bildiklerini, suç geçmişi nedeniyle poliste kaydının olduğunu söyledi ancak kimlik bilgilerini açıklamadı. "Terörle mücadele savcılığı" olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.