Flört şiddetine 6 ay hapis cezası

Flört şiddetine 6 ay hapis cezası

Kız arkadaşının sosyal medya kullanmasını engellemeye kalkışınca hapis ve para cezasına çarptırıldı.

İngiltere’de bir mahkeme, kız arkadaşının sosyal medya kullanımı kısıtlamaya kalkışan, sevgilisi kendisinden ayrılmak isteyince de tehdit eden bir erkeği ‘psikolojik istismar’ suçundan altı ay hapis cezasına çarptırdı. Matthew Bailey, 735 sterlin de tazminat ödeyecek.

ÖPÜCÜKLÜ EMOJİYİ BİLE ENGELLEDİ

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşayan 24 yaşındaki Bailey ile 19 yaşındaki Molly Cunliffe sadece bir aydır birlikteydi. Çift sosyal medyada tanışmıştı. Ancak Bailey bu sürede kız arkadaşının Snapchat kullanmasını ‘yasaklamaya’, 5 bin takipçiye sahip olduğu Instagram ve Facebook’u kullanmasını kısıtlamaya kalkıştı. Sosyal medya paylaşımlarının sonunda öpücüklü emoji kullanmasını da engelledi.

YARIM SAATTE 30 ARAMA

Bailey’nin telefonunu sürekli kontrol ettiğini, giydiklerine karıştığını ve evde olduğunu kanıtlaması için sürekli fotoğraf istediğini anlatan Cunliffe, birlikte olmadıklarında da bazen sadece yarım saatte neredeyse 30 kez görüntülü aramaya maruz kaldığını söyledi. Buna göre Cunliffe, bu telefon bombardımanı sırasında telefonu açmadığında da ihanetle suçlanıyordu.

TEHDİDİN SES KAYDINI ALDI

Bu nedenle arkadaşlarıyla iletişimi de kopunca, Cunliffe’in ayrılmak istediğini söyledi. Bu kez de Bailey hem onu hem ailesini tehdit etti. Cunliffe sonunda bu tehditlerin ses kaydını aldı ve dava açtı. Ses kaydında Cunliffe, “Evinin ön camından bir araba girecek ve seni boynundan bıçaklayacağım. Neler yapabileceğimi bilmiyorsun” diyordu.

‘KAPANA KISILMIŞ HİSSETTİM’

Cunliffe mahkemede, “Sabahları bazen birkaç kez arar ve açmazsam beni başkasıyla birlikte olmakla suçlardı. Kapana kapılmış hissettim. İlişkiyi üç kez bitirmeye çalıştım ama sürekli değişeceğini söylüyordu. Sonra da beni ve ailemi ölümle tehdit etti” dedi. Cunliffe’in babası da kızının bu ilişki sırasında içine kapandığını, annesinin beğendiği giysileri erkek arkadaşı beğenmedi diye değiştirdiğini anlattı. Bailey ise suçlamaları reddederek kız arkadaşının elinde sürekli telefonunun olduğunu öne sürdü.

YARGIÇ: ONU AŞAĞILAMIŞSINIZ

Yargıç James Hatton ise bu savunmayı inandırıcı bulmayarak Bailey’nin kız arkadaşına psikolojik şiddet uyguladığına hükmetti. Yargıç, “Bu, hızla rahatsız edici bir hal alan kısa bir ilişkiymiş. Şikâyetçi inandırıcı ve ilişkiye son vermeye çalışmış… Mağdur, son derece rahatsız edici zamanlar geçirmiş. Siz ilişkinin neredeyse tamamında şiddet uygulamışsınız, onu aşağılamışsınız” dedi.

Yargıç, para ve hapis cezasının yanı sıra bir koruma emri çıkararak, Bailey’nin beş yıl boyu Cunliffe’in yanına yaklaşmasını da yasakladı. 

DAHA FAZLA