Flormar'da Sisli Eylem

Flormar'da Sisli Eylem

93 gündür direnen Flormar işçisiyle dayanışmak için TİP Gençliği, DGD, Dev-Güç ve Gençlik Komiteleri Kadıköy Flormar şubesi önünde eylem düzenledi.

İleri Haber

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Flormar işçileri için direnişin 93. gününde TİP Gençliği, Devrimci Gençlik Dernekleri, Dev-Güç ve Gençlik Komiteleri İstanbul Kadıköy'de bulunan Flormar şubesi önünde eylem düzenledi.

Flormar'da 2018'in ocak ayında sendikalaşmaya başlayan işçilerin yüzde 51 çoğunluğu elde etmesiyle patron, sendikalaşmaya öncülük eden işçileri işten çıkardı. Hukuksuzca gelen büyük çaplı işçi kıyımları ise Flormar direnişinin daha da büyümesine yol açtı.

GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN FLORMAR ŞUBESİNDE EYLEM

Bugün 93. gününde olan direnişe destek olmak üzere eylem düzenleyen TİP Gençliği, DGD, Dev-Güç ve Gençlik Komiteleri üyeleri, Kadıköy Flormar şubesi önünde yaptığı çağrıyla halkı boykot çalışmalarına dahil olmaya ve aylardır direnen Flormar işçisinin yanında durmaya davet etti.

FLORMAR KEPENK KAPATTI

Eylem esnasında Flormar şubesinden yükselen sis ve dumanlar ise şubenin geçici bir süreliğine boşaltılıp kepenklerin kapatılmasına sebep oldu.