Flormar direnişine bu kez de tüplü soba yasağı!

Flormar direnişine bu kez de tüplü soba yasağı!

Flormar'da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişi 250. gününde devam ediyor. Flormar önünde soba yakmanın ve çadır kurmanın yasaklanmasının ardından polis, bu sefer de işçilerin tüplü sobalarına el koydu.

Flormar'ın Gebze'deki fabrikasında Petrol-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan çoğu kadın 132 işçinin direnişi, 250 gündür devam ediyor. İşçiler, kötü hava şartlarına, baskılara, yasaklara karşın direnişi sürdürmekte kararlı olduklarını belirtiyor.

POLİS SOBALARA EL KOYDU

Soba yakmaları ve çadır kurmaları daha önce Valilik ve Kaymakamlık tarafından yasaklanan işçilerin dün ısınmak için getirdikleri tüplü sobalara da polis tarafından el konuldu. Bu duruma tepki gösteren işçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz! Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz" ifadelerini kullandı.

‘BURADAYIZ BİR YERE GİTMİYORUZ!’

Isınmak için getirdikleri tüplü sobalara polis tarafından el koyulan Flormar işçileri bu duruma tepki gösterdi. İşçiler sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, ‘Flormar direnişimiz 249. gününde baskı ve yasaklara rağmen kararlılıkla sürüyor. Tüplü sobalarımız da bugün polis tarafından kaldırıldı. Buradayız bir yere gitmiyoruz! Ekmeğimiz, namusumuz ve sendikamız için direneceğiz!’ ifadeleri yer aldı.