'FETÖ'yü temizlesek, AKP'nin yarısı gider'

'FETÖ'yü temizlesek, AKP'nin yarısı gider'

Seçime 15 gün kala Muharrem İnce TV'de soruları yanıtladı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. 

İşte İnce'nin programda söylediklerinden satır başları şöyle:

" - Toplumun mutluluğa ihtiyacı var. Mizah olmazsa meydanlarda ‘Tezek’ dersiniz. Ben öyle prompter falan kullanmıyorum. Ekranda bir adam görünüyor ama arkada müthiş bir kadro var"

- 15 Temmuz olmasaydı, bu iade taleplerinin hiçbiri olmayacaktı. ‘Demek ki senin bunlarla ortaklığın mı var’ diyor ABD. Ben bu konuda saatlerce konuşurum. Sen (Erdoğan) Gülen'i koruyacaktın. Yeni alacağım bilgi varsa neden kaynağımı söyleyeyim? Erdoğan kandırılabilir ama ben kandırılmam. Kimden bilgi aldığım onu ilgilendirmez, bu sorulara cevap versin. Erdoğan sen mi talimat verdin, Adalet Bakanı mı verdi?

‘FETÖ’YÜ TEMİZLESEK AKP’NİN YARISI GİDER’

- FETÖ'yü temizlesek AKP'nin yarısı gider. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Türkiye Cumhuriyeti'ne birlikte ihanet ettiler. Büyüten onlar. 17 üniversite açtılar, 16'sı bunların döneminde. Harp Akademilerini kapattılar. Sen kendine daha yaver seçememişsin. Daha ne konuşuyorsun?

- Başlarken ikinci tur diye başladım. 36 gün sonra dedim ki birinci turda kazanacağım. Ben birinci turda kazanma üzerine strateji kuruyorum

‘SANDIKTAN OY, SINAVDAN SORU, HAZİNEDEN PARA ÇALDILAR’

- Eğitimde uzlaşacağız. Bizim bir modelimiz var. Bu modelde uzlaşacağız. Eğitim sistemini bir kez değiştireceğiz. Bir senelik bir süreç gerektirecek. Herkesin çocuğu kendine özeldir ama hepsi bizim çocuklarımızdır. Sorusu çalınmayan sınav yok bu ülkede. Sandıktan oyu, sınavdan soruyu, hazineden parayı çaldılar. Bunu engelleyeceğiz. Adil bir sınav modeli oluşturacağız. O masadan nihai sonuç alınacak.

- Sözleşmeli öğretmenlik olmaz. Mahkeme kararı var.

- Mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat vardır. Zorunlu olarak yapılacaksa video kaydı yapılacak. Adil olacağız. 

‘GÜNDEMİMİZDE BEDELLİ YOK’

- Gündemimizde bedelli yok, yeni bir askeri yapılanmaya gideceğiz. Bedelliye gerek kalmayacak."