'FETÖ' sanığı: Tahliye talep etmiyorum, nasıl olsa sizi yargılayacağız

'FETÖ' sanığı: Tahliye talep etmiyorum, nasıl olsa sizi yargılayacağız

'FETÖ' üyeliği iddiasıyla yargılanan eski Yargıtay üyesi Hüseyin Güngör Babacan, mahkeme heyetine, 'Tahliye de talep etmiyorum, nasıl olsa sizi yargılayacağız' dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin duruşmasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce görülen duruşmaya sanık eski Yargıtay üyesi Hüseyin Güngör Babacan ile avukatı ve yakınları katıldı.

MAHKEME HEYETİ SANIKLA TARTIŞTI

Duruşmada belgelerin okunmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'na söz verildiği sırada "Bir dakika" diyerek araya giren Yargıtay eski üyesi Hüseyin Güngör Babacan, Mahkeme Başkanı Maruf Alikanoğlu tarafından uyarıldı.

Sanık Babacan'a sert tepki gösteren Alikanoğlu, "Sen Yargıtay üyeliği yapmış adamsın, nasıl böyle müdahale edersin. Sonra söz vereceğim, konuşma üslubuna dikkat et" dedi. Mahkeme Başkanının sözlerine öfkelenen Babacan ise heyete, "Beni azarlayamazsın, ben Yargıtay üyesiyim. Reddi hakim talebimi değerlendireceksiniz" diye seslendi. Babacanın sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Alikanoğlu, Babacan'ın duruşmadan çıkarılmasına karar verildiğini söyledi.

'DURUŞMADAN ÇIKARILIRKEN MAHKEME HEYETİNE 'SİZİ YARGILAYACAĞIZ' DEDİ.

Babacan duruşma salonundan çıkarken, mahkeme heyetine "Tahliye de talep etmiyorum, nasıl olsa sizi yargılayacağız biz" dedi.

Eski Yargıtay üyesi Hüseyin Güngör Babacan'ın reddi hakim talebinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu savunan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar Keleşoğlu, talebi reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.