FEMEN'in kurucusu ölü bulundu

FEMEN'in kurucusu ölü bulundu

FEMEN'in kurucularından Oksana Shachko evinde ölü bulundu.

FEMEN'in kurucularından Ukraynalı Oksana Shachko, Paris'teki evinde ölü halde bulundu. Shachko'nun intihar ettiği öne sürülüyor.

Sıra dışı eylemleriyle gündeme gelen FEMEN grubunun kurucularından Oksana Shachko'nun intihar ettiği belirtildi. FEMEN'in kurucularından biri olan 31 yaşındaki Ukraynalı Oksana Shachko'nun Fransa'nın başkenti Paris'te intihar ettiği ortaya çıktı. 

'HEPİNİZ SAHTESİNİZ'

Shachko'nun arkasında İngilizce, 'Hepiniz sahtesiniz' yazılı bir not bıraktığı belirtildi. Ukraynalı aktivistin geçtiğimiz 2 yıl içerisinde iki kez daha intihara teşebbüs ettiği de belirtildi.  Ukraynalı aktivistin intihar etme sebebine ilişkin yakınları ya da soruşturmacılar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çıplak protesto eylemleriyle tanınan feminist örgüt FEMEN 2008'de Ukrayna'da kurulmuş ve 2012'de Fransa'da tescillenmişti. Organizasyonun birçok ülkeden üyesi olsa da çoğunluğunu Ukraynalı kadın öğrenciler oluşturuyor.

OKSANA SHACHKO KİMDİR?

Oksana Shachko, 31 Ocak 1987 tarihinde dünyaya geldi. Khmelnitski'de doğdu ancak Kiev'e taşındı. Aynı zamanda oyuncu ve ressam olan Oksana Shachko, Nisan 2008'de Anna Hutsol ve Alexandra Shevchenko ile birlikte FEMEN’i kurdu. 2014'te "Ye Suis Femen" (Ben Femen'im) yayınlandı ve bu proje belgesel ödülüne layık görüldü.