Fed, kritik faiz kararını açıkladı

Fed, kritik faiz kararını açıkladı

Bankacılık krizi sonrası Fed'in nasıl bir aksiyon alacağı merak ediliyordu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,75-5 aralığına yükseltti.

Bankacılık krizinin ardından alacağı aksiyon merak edilen Fed, beklentilere paralel olarak politika faizinde 25 baz puan artırıma gitti.

4,75-5,00 aralığına çıkan faiz, kararla birlikte 16 yılın zirvesine çıkmış oldu.

‘ENFLASYONU YÜZDE 2’YE DÖNDÜRMEKTE KARARLIYIZ’

Faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Komite, uzun vadede yüzde 2 oranında maksimum istihdam ve enflasyon elde etmeyi amaçlamaktadır. Bu hedefleri desteklemek için Komite, federal fon oranı için hedef aralığını yüzde 4-3/4 ila yüzde 5'e yükseltmeye karar verdi. Komite, gelen bilgileri yakından izleyecek ve para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirecektir. Komite, enflasyonu zaman içinde yüzde 2'ye döndürmek için yeterince kısıtlayıcı bir para politikası duruşu elde etmek için bazı ilave politika sıkılaştırmalarının uygun olabileceğini tahmin etmektedir. Kurul, hedef aralıkta bundan sonraki artışların boyutunu belirlerken para politikasındaki kümülatif sıkılaştırmayı, para politikasının iktisadi faaliyeti ve enflasyonu etkilemesindeki gecikmeleri, ekonomik ve finansal gelişmeleri dikkate alacaktır. Ayrıca Komite, daha önce duyurulan planlarında açıklandığı gibi, Hazine menkul kıymetleri ve kurum borcu ve kurum ipoteğine dayalı menkul kıymetlerdeki varlıklarını azaltmaya devam edecektir. Komite, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürme konusunda kararlıdır.”

DAHA FAZLA