Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncüsü oldu!

Faiz kararıyla Türkiye dünya üçüncüsü oldu!

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından Türkiye’nin Surinam ve Arjantin’in ardından dünya üçüncülüğüne yükseldiği ifade edildi.

İleri Haber

Merkez Bankası’nın bugün yaptığı Eylül ayı toplantısının ardından faiz artışına gitmesiyle Türkiye’nin dünya üçüncüsü olduğu aktarıldı.

Habertürk’ten Rahmi Ak’ın aktardığı verilere göre rekor faiz artışına giden Merkez Bankası'nın politika faizini 6,25 puan artırarak yüzde 17,25'ten yüzde 24'e çekmesi Türkiye'yi dünya üçüncüsü yaptı.

Dünya ülkeleri arasında Arjantin %60 ile politika faizinde lider durumda bulunuyor. İkinci ise %25 faiz ile Surinam. Türkiye’nin yeni faiz artırımı sonucu Ukrayna, İran, Haiti ve Venezüella'yı geçerek üçüncü duruma yükseldiği kaydedildi.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankası’nın uluslararası yatırımcılara Türk Lirası'ndaki zayıflamaya karşı gerekirse elindeki tüm imkanları kullanabileceği mesajını vererek kredibilite kazanmayı hedeflediği ifade edilen haber şöyle devam etti:

“Ancak piyasa faizleri zaten yüksek de olsa bu faiz artırımı ile yüksek faiz teyit edildiği için sonraki dönemde yüksek faiz oranlarının enflasyonu tekrar yukarı çekmesi mümkün olabilecek. Artan faiz oranları ile kredi faizleri de yükseleceği için artan maliyetler bir yandan enflasyonu körüklerken diğer yandan kredi kullanarak üretim yapan işletmelerin önünü kesebilecek.”

DAHA FAZLA