Eşcinsel penguenlerin yavruları oldu

Eşcinsel penguenlerin yavruları oldu

Sphen ve Magic'in evlat edindikleri penguene ebeveynlikleri başarıyla sonuçlandı.

İsimleri Sphen ve Magic olan Gentoo penguenlerinin, 19 Ekim tarihinde doğan ve 91 gram ağırlığında olan penguen yavrusuna dönüşümlü bir şekilde baktıkları öğrenildi.

Bu yılki çiftleşme mevsiminde yakınlaşmaya başlayan Gentoo türü iki erkek penguen, her penguen çiftinin yaptığı gibi dünyaya gelecek yavrularının yumurtası için birlikte taş toplayıp üzerinde kuluçkaya yatılacak bir yuva kurdu.

Sürekli birlikte gezindikleri ve birlikte yüzdükleri için akvaryum çalışanlarının da dikkatini çeken ikiliye önce sahte yumurta verildi, başarılı olmalarının ardından gerçek yumurta verildi.

Penguenler bu süreçte dünya çapında tanındı ve sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

BİR SONRAKİ ÜREME DÖNEMİNDE YİNE BİRARAYA GELEBİLECEKLER

Sea Life'ın penguen departmanı müdürü Hannah'a göre ayrıca, vahşi doğada bu gibi eşleşmeler yavruyla sonuçlanmadığı için, bu flört işlemi, tatminsizlik sonucu başka partner arayışına girilmesi sonucunda kısa ömürlü oluyor. Ancak Sphen ve Magic'e bu ortam yapay bir şekilde sağlandığı için penguenler bir sonraki üreme döneminde yine bir araya gelebilecekler.

İLK KEZ YAŞANMIYOR

Ebevenynlik görevlerini dişi ve erkek arasında paylaşan Gentoo türü penguenlerin bir yavruyu yetiştirmesi ile bir erkek-bir dişinin yetiştirmesi arasında fark bulunmuyor. Uzmanlar da ‘Sphengic’in bu anlamda ilk eşcinsel penguen çifti olmadığına dikkat çekiyor.

Berlin'de 2009'da, Z ve Vielpunkt isimli iki Penguen, heteroseksüel ebeveynleri sayesinde yavru sahibi olmuştu. Onlardan da önce, New York'ta da eşcinsel ilişki içerisinde bulunan Roy ve Silo isimli iki penguen keşfedilmişti. Roy ve Silo'ya yetiştirilmesi için verilen dişi yavru Tango ise, büyüdüğünde başka bir dişi penguen ile eşleşmişti.

DAHA FAZLA