Erkan Baş: Ellerindeki güce rağmen teslim olmadık

Erkan Baş: Ellerindeki güce rağmen teslim olmadık

HDP Gençlik Meclisi'nin çağrısıyla 'Senle Değişir' diyenler Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda bir araya geldi.

HDP 'Senle Değişir' sloganıyla Kadıköy Yoğurtçu Park'ında Gençlik Buluşması düzenledi. Buluşmaya milletvekili adaylarının yanı sıra Vardiya Müzik Grubu ve Koma Gule Xerzan da katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan HDP Gençlik Buluşması'nda Roza Kahya, Gençlik Deklarasyonu'nu okudu. 'Genç başladık genç başaracağız' denilen deklarasyonda ülkenin AKP iktidarında sürüklendiği siyasi ve ekonomik krize dikkat çekilerek, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin krizi daha da derinleştireceği ifade edildi. 

'KUL KÖLE OLMADAN YAŞAMAK İSTİYORUZ'

HDP 1.Bölge Milletvekili adayı Sema Uçar, konuşmasında KHK'yla ihraç edilen öğretmenlerden ve karne eyleminde gözaltına alınan öğrencilerden bahsetti. 

Uçar'ın ardından HDP İstanbul Milletvekili adayı Erol Katırcıoğlu konuştu. Katırcıoğlu konuşmasında, 'Biz burada özgürce kimseye kul köle olmadan yaşamak istiyoruz. Biz iktidara gelsek de gelmesek de sizlerin sesi olacağız.' dedi.

'YIKMAYA GELİYORUZ'

HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve TİP üyesi Erkan Baş, 'Hepimiz uzun dönemdir bu iktidara karşı onurlu bir kavga veriyoruz. Ellerindeki para gücüne rağmen, polis gücüne rağmen teslim olmadık' dediği konuşmasında 'Artık direnmekle yetinmiyoruz, yıkmaya geliyoruz!' dedi. Erkan Baş konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim çok güzel bir sloganımız var 'Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm' diyoruz. Fakat bu sloganın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, gençlik yarınlar veya uzak tarihler falan değil. Gençlik gelecek derken, gençlik gelecek ve sosyalizmi getirecek diyoruz. Çünkü gençlik aslında bugündür. Gençlerin sorumluluklarını, görevlerini geleceğe havale eden bütün düşünceleri yıkın atın. Gençlik bugün olursa, gençlik bugüne müdahale ederse eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın ülkesi oluruz."

HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Avcı, 'Mücadeleyi örgütleyen, başarıya götüren iki temel şey bekliyor bizi, hiç kimse unutmamalı. Birisi umuttur, birisi korku. 24 Haziran'dan sonra ikisi de muhtemeldir' dedi.

HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Musa Piroğlu gençliğin AKP iktidarı boyunca mahkum edildiği geleceksizliği ve işsizliği vurgulayarak 'Şu sözü veriyoruz; Bu zamana kadar her şeyi mücadele ederek aldıysak bundan sonra da öyle olacak.' dedi.

Buluşma, karne eyleminde gözaltına altına alınan öğrencilerden biri olan Zeynep Çıblak'ın, polis müdahalesiyle yarım kalan basın açıklamasını okumasıyla devam etti. Müzik gruplarının da sahne almasıyla birlikte gençler halaylar çekti.