Erdoğan'ı protesto eden gazeteci sınır dışı edilebilir

Erdoğan'ı protesto eden gazeteci sınır dışı edilebilir

Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci, sınır dışı edilmekten endişe duyduğunu belirtirken, bu konuda kendisine söz verildiğini de ifade etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin ziyareti sırasında "Gazetecilere Özgürlük" tişörtü giyerek bireysel bir eylem düzenleyen gazeteci Adil Yiğit Almanya'dan sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Erdoğan'ın Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel'le düzenlediği basın toplantısında "Gazetecilere Özgürlük" yazılı bir tişört giyerek protesto gösterisi düzenleyen Hamburglu gazeteci Adil Yiğit'in Almanya'daki oturma izninin uzatılmadığı bildirildi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Alman haber ajansı dpa'ya konuşan 60 yaşındaki Adil Yiğit, oturma izninin uzatılmamasının nedeninin bu eylem olduğunu düşündüğünü söyledi, "Bununla bağlantılı, başka birşey olamaz" dedi.

YABANCILAR DAİRESİNDEN ÇÖZÜM SÖZÜ

Eylem sonrası izninin uzatılması için Yabancılar Dairesi'ne gittiğinde 22 Ocak 2019'a kadar ülkeyi terk etmesinin istendiğini dile getiren Yiğit, Almanya'da 36 yıldır yaşadığını vurguladı. Yiğit, ancak Hamburg'daki Yabancılar Dairesi'nin buna bir çözüm bulacağı konusunda söz verdiğini de belirtti.

Hamburg merkezli Avrupa Postası adlı bir haber portalını yöneten Adil Yiğit, sınır dışı edilmekten endişe ettiğini ve Türkiye'deki gazetecilerin susturulduğunu ifade etti.

SALONDAN ZORLA ÇIKARILMIŞTI

Erdoğan'ın Almanya'ya gerçekleştirdiği devlet ziyareti sırasında Berlin'de Merkel'le düzenlenen basın toplantısı sırasında üzerinde Gazetecilere Özgürlük yazılı bir tişört giyen Adil Yiğit salondan zorla çıkarılmıştı.

DAHA FAZLA