Erdoğan'dan 'af' açıklaması

Erdoğan'dan 'af' açıklaması

Erdoğan ABD ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında "Trump'la görüşecek misiniz?" sorusunu da yanıtladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında "ABD Başkanı Donald Trump'la görüşecek misiniz?" sorusuna "ABD tarafından talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil" şeklinde cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

" - ABD'li yatırımcılarla bir araya geleceğiz. Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla görüştük. Şimdi de ABD'de yönetim kurulu başkanları ve CEO'larla görüşeceğiz. 

- New York'taki temaslarımızın ardından 27-29 Eylül'de Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Devlet ziyareti niteliğinde olacaktır. Bu davetten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Almanya'da Angela Merkel ile de bir araya geleceğiz. Avrupa'da artış gösteren yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığını da görüşeceğiz. Sayın Merkel'in de ırkçı eylemler karşısında durduğunu biliyoruz. 

- ("Trump ile görüşecek misiniz" sorusuna cevap ) ABD tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil.

- (MHP'nin af teklifi) Bir ailede bir kişinin eşi öldürülmüş kardeşi öldürülmüş, devlet olarak biz bunu affedebilir miyi? O yetki o aileye aittir. Parasal suçlar, hırsızlık bunları affedebilir miyiz? Meclis'e gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaparlar. Atılabilecek adımlar üzerinde durulur. TV'de konuşulanlara bakıldığı zaman bunlar kişileri de ilgilendiren bir konu. Şahıslara karşı af yetkisi devlette değildir."