Erdoğan 'solcuları kötüleyeyim' derken AKP'yi anlattı

Erdoğan 'solcuları kötüleyeyim' derken AKP'yi anlattı

Erdoğan, AKP döneminde vahşet boyutuna ulaşan çevre katliamı ve hayvana şiddetle ilgili solcuları suçladı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu’da düzenlediği mitingde “ Çevrecilik bizim işimiz. Solcular çevreden anlamaz. Solcular ağaç keser, hayvanları sakata çıkarır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu açıklamasının gerçekliği şöyle dursun, solcuları suçladığı kısmı tamamen AKP’nin çevre düşmanı politikalarının bir yansımasını gösteriyor.

AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca birçok ‘çılgın’ projede en başta zarar gören ormanlar oldu.

AKP ÇEVREYE ZARARLI

2004’te 211 bin kilometrekare olan ormanlık alan, AKP’yle birlikte 209 bin kilometrekareye kadar geriledi. Rakamsal olarak küçük görünen bu alan, aslında Türkiye’nin birkaç büyük ilinin boyutuna denk geliyor.

AKP’nin imar rantına açtığı 120 bin 927 hektar ormanlık alan ise zarar gördü.

AKP’nin bu ağaç katliamına çevreci yurttaşlarla birlikte en fazla karşı çıkan ise solcular oldu. AKP’lilerin “2-3 ağaç meselesi” dediği ve birçok başka taleple de 2013 Haziran’ında sokaklara çıkan yurttaşların iktidar bileşenleri tarafından “komünist ve marjinal” olarak lanse edilmesinin bununla ilgili olduğu açık.

AKP HAYVANLARA DA ZARARLI

Son dönemde ülkemizde sıkça yaşanılan hayvana işkence ve tecavüz vahşetlerinin ise AKP iktidarı ve gericileşmeyle orantılı biçimde arttığı görülüyor.

Erdoğan’ın seçim öncesi aklına gelen ‘hayvana şiddet yasasıyla’ ilgili de geçen nisanda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hayvanlara karşı işlenen şiddet eylemlerini Meclis’e taşıyarak, hayvana şiddetin araştırılması ve cezalandırılması için komisyon kurulmasını talep etmişti. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da geçen yıl hayvanlara şiddet uygulayan ve zarar veren kişilerin hapisle cezalandırılması için kanun teklifi vermişti.
Ancak bu teklifler AKP’liler tarafından reddedilmişti.

SOVYETLER’İN ÇÖZÜLÜŞÜ HAYVANLARI DA VURDU

Erdoğan’ın “hayvanları sakat bırakır” dediği solcuların mücadelesiyle kurulan ve dünyanın ilk sosyalizm deneyimi olan SSCB’de de doğal yaşam ve çevreye büyük önem veriliyordu.

Öyle ki Rusya’da büyük memeliler üzerinde yapılan bir araştırma, büyük memeli hayvanların popülasyonunda, SSCB’nin çözüldüğü tarih olan 1991 yılından bu yana, büyük bir düşüş olduğunu gösterdi.
 

DAHA FAZLA