Erdoğan: Genelkurmay MSB'ye bağlanabilir

Erdoğan: Genelkurmay MSB'ye bağlanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanabilir." dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ve Kıbrıs ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan 'tek cumhurbaşkanı mı olacak' sorusuna, "Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek adım atarız" yanıtını verdi.

Erdoğan, Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na getirilmesine ilişkin "sivil-asker yaklaşımı aşıldı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen "Fuat Oktay'a nasıl karar verdiniz, Genelkurmay MBS'ye bağlanacak mı ?" gibi sorulara verdiği cevaplar şöyle:

"Fuat Oktay Bey özellikle Başbakanlık’taki Müsteşarlığı döneminde, AFAD’daki çalışma döneminde başarılı bir isimdir. Amerika’da önemli yerlerde çalıştı. Ben endüstri mühendislerine çok dikkat ederim, devlet yönetimlerinde de başarılı olurlar. Fuat Oktay üretimi ve katkısıyla, MGK’larda yaptığı sunumlarla hep dikkatimi çekmiştir. Bunun burada da yansıyacağına inanıyorum. Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık, ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız.

Genelkurmaylık MSB'ye bağlanabilir, hiçbir manisi yok. Dikkat ederseniz, Hulusi Akar Paşa’yı bakan olarak açıkladık. Aynı anda da Genelkurmay Başkanı’nı, Kara Kuvvetleri Komutanı’nı ve Genelkurmay İkinci Başkanı’nı atadık. Çünkü Silahlı Kuvvetler boşluk kabul etmez. Aslında devlet yönetiminde hiçbir yer boşluk kabul etmez. Nitekim ben aşağıda bakanlarımızı açıklamaya giderken, vekaleten olmaz dedik ve atamaları hemen yapalım diyerek, işi bitirdik."