Erdoğan geliyor diye ODTÜ’nün akademik takvimi değiştirildi!

Erdoğan geliyor diye ODTÜ’nün akademik takvimi değiştirildi!

ODTÜ’de nedeni açıklanmadan akademik takvimin değişmesinin ardında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ’ye ziyareti olduğu anlaşıldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nı tadilatı gerekçe göstererek iptal etmesinin ardından geçtiğimiz hafta da akademik takvimini değiştirmişti. Öğrencilere ve mensuplarına tatmin edici bir açıklama yapmayan rektörlük, tepkileri üzerine çekmişti. Şimdi ise okula asılan afişlerden, yapılan değişikliklerin nedeninin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi olduğu anlaşıldı.

Bir hafta önce öğrencilere ve mensuplarına atılan e-postayla akademik takvimde değişiklik yaptığını duyuran ODTÜ Rektörlüğü, 6-8 Şubat’ta gerçekleşecek olan ders seçimlerini 11-12 Şubat’a ötelemişti. Rektörlük daha önce de okulda yapılacak olan 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nı söz konusu salonda gerçekleşemeyeceğini konferansın düzenleyicisi olan ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ve Evrim Ağacı’na iletmişti. Her iki değişiklikte de öğrencilere ve mensuplarına bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN, TADİLAT GEREKÇE GÖSTERİLEN KONFERANS SALONUNDA KONUŞACAK

Okullara asılan ve firmalara dağıtılan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök imzalı afişlerde “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan ‘ODTÜ TEKNOKENT Bilişim İnovasyon Merkezi’ açılış törenini onurlandırmanızı dilerim” ifadeleri yer aldı.

Tadilat gerekçe gösterilerek 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nın yapılacağı Kültür Kongre Merkezi’nde (KKM); 6 Şubat Çarşamba günü saat 13.30’da Erdoğan’ın törende konuşma yapacak olması ise dikkat çekti. Ayrıca afişlerde törene katılmak isteyen kişilerin etkinlikten iki gün önceye kadar ad-soyad, TC kimlik numarası ve kurum bilgilerini ilgili e-posta adresine göndermeleri gerektiği yazıldı.

ERDOĞAN GELİYOR DİYE ODTÜ YOLLARI ASFALTLANIYOR

ODTÜ öğrencilerine gönderilen bir başka e-postada ise A1 Kapısı’ndan KKM’ye kadar olan yolda asfalt çalışması yapılacağı ve bu sebepten de 3 Şubat Pazar gününe kadar kampüs içi trafiğin söz konusu alanlarda tek yönlü olarak sağlanacağı aktarıldı. E-postada belirtilen yerler arasında Erdoğan’ın geçeceği güzergah dışında hiçbir yerin bulunmaması da dikkat çekti.

DAHA FAZLA