Erdoğan: Demirtaş'ın adaylığı yanlış, şartların değişmesi lazım

Erdoğan: Demirtaş'ın adaylığı yanlış, şartların değişmesi lazım

Erdoğan Trabzon’da düzenlediği mitingde konuştu. Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan, "Edirne'deki neymiş mahkum değilmiş tutukluymuş. Bana göre cumhurbaşkanı adayı olmanın şartlarının değişmesi lazım"  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da yaptığı açıklamada da kıraathane vaadine değindi. Erdoğan, “Ben kek diyorum bunlar keklik anlıyor. Çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için bu tür millet kıraathaneleri yapacağız” dedi.

Erdoğan, kıraathanelerle ilgili "Bunlar kıraathane deyince kumarhane anlıyor. Millet kıraathaneleri 24 saat açık olacak. Kek var, çay var, simit var" ifadelerini de kullandı.

‘KIRAATHANEDEN BUNLAR KUMARHANE ANLIYOR’

Erdoğan, “Bu muhalefet benim kıraathane lafımdan bir şey anlamadı. Kıraathaneden bunlar kumarhane anlıyor. Kıraathane okuma evi demek. Millet olunca milletin okuma yeri demek. Bundan sonra gençlerimizi biz medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. Ben kek diyorum bunlar keklik anlıyor. Çocuklarımız elden gidiyor ya, onları kurtarmak için bu tür millet kıraathaneleri yapacağız. Yakışır değil mi? Trabzon'a da yakışır. İnşallah öğrencilerimiz başarıdan başarıya yürüsünler. Sağlıkta biri 400 yataklı, 16'sı hastaneden oluşan 45 sağlık tesisi yaptık. 5 adet sağlık tesisinin çalışmaları devam ediyoruz. Trabzon'a yeni şehir hastanesi kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN YARGIYA TALİMAT

Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan, "Adaylığı açıklandı, beyefendi Edirnedeki teröristlerin desteklediği adamı ziyaret etti. Bunlar Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti, 53 Kürt kardeşim hayatını kaybetti. Bana göre Trabzon bunlara gerekli dersi 24 Haziran'da verecektir. Bizim terör örgütü ile yan yana yürüyenlere verecek oyumuz yok. Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a terör destekçileri ile yürüdü.

Bunlara gereken dersi sandıkta verelim. Edirne'deki neymiş mahkum değilmiş tutukluymuş. Bana göre cumhurbaşkanı adayı olmanın şartlarının değişmesi lazım"  dedi.