Erdoğan: Akşama kadar Afrin düşmüş olur

Erdoğan: Akşama kadar Afrin düşmüş olur

Erdoğan, "Afrin'e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki akşama kadar Afrin düşmüş olur" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kaçak Saray'da konuşuyor.

Erdoğan Afrin saldırısına ilişkin, "Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur" dedi.

Erdoğan daha önce de IŞİD'in saldırılarına değinirken "Şu anda Kobani'de düştü, düşüyor, Suriye'de ve Irak'taki ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım" demişti.

İSMİ LAZIM DEĞİL: ABD

Erdoğan, "Afrin'de açılan tünelleri kimler açtı?" diye sorunca salondan "Amerika" sesleri yükseldi. Bunun üzerine Erdoğan, "Neyse siz söyleyin de ben söylemeyeyim" ifadelerini kullandı.

'TORUNUM BİLE EVDE MEHTER MARŞIYLA YÜRÜYOR'

Yeni marşlar yazılması için çağrıda bulunan Erdoğan, "İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok.

Geçen arkadaşlarıma söyledim, şuanda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa da Mehter Marşı gibi bir marşı yazamaz mıyız? Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz gibi bir büyük destanı, Akif'in Çanakkale ve İstiklal mısralarında kıvamında anlatacak bir şiirimiz, bir marşımız da yok. 15 Temmuz için de marş yazılabilmeli. Şiirlerini yüreğiyle de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor" dedi.