Erdoğan Adaya 'Demokrasi' Getirdi,Ağaçları Götürdü

Erdoğan Adaya 'Demokrasi' Getirdi,Ağaçları Götürdü

Erdoğan'ın isteğiyle düzenlenen Yassıada'nın maliyeti 500 milyon lirayı buldu.

Erdoğan’ın isteğiyle ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak yeniden düzenlenen Yassıada ilk kez görüntülendi.  Bu görüntülerle birlikte düzenleme adı altında bir yeşil katliamına daha sahne olduğu ise gözler önüne serildi.

500 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Hürriyet’in görüntülediği ve TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız’la yaptığı görüşmede projenin maliyetinin 500 milyon lirayı bulacağı ortaya çıktı.

Halkın ekonomik krizle boğuştuğu şu günlerde 500 milyon liraya mal olan düzenlemede 30 civarında betonarme bungalov, 600 kişilik konferans salonu, avlu dahil 1200 kişinin ibadet edebileceği cami, müze, sergileme alanları, bağımsız ve dışarıdan gelenlerin hizmet alacağı kafeterya-restoranlar olacağı belirtildi.

'100 ADET AĞAÇ DİKECEĞİZ, BETON GÖRÜNTÜSÜ GİDECEK'

Parmaksız adanın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda düzenlendiğini söylerken kendisinin 2019’da tamamlanması isteğini yerine getirebilmek için uğraştıklarını ekledi.

Parmaksız’ın ağaç katliamına dair açıklaması ise “Şu anda inşaat nedeniyle beton yoğun bir görüntü var. Proje tamamlandığında en az 100 adet yetişmiş ağaç dikeceğiz” şeklinde oldu.

Aynı zamanda adanın doğal bitki örtüsüne zarar verildiğini de “Aslında adada ağaçtan çok maki vardı”  şeklinde itiraf etmiş oldu.

Adanın eski hali ise şöyleydi...

DAHA FAZLA