Erdoğan: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak

Erdoğan: 24 Haziran'dan sonra ilk işimiz OHAL'i kaldırmak

24 Haziran'dan sonra ilk işlerinin OHAL'i kaldırmak olacağını iddia eden Erdoğan, 24 Haziran’ın sıradan bir seçim olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu İlçesindeki aile evinde, 24 TV, 360 ve Anadolu Yayıncılar Birliği'nin ortak canlı yayınına katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'MOODY'S'E OPERASYON ÇEKECEĞİZ'

Muhalefetin ekonomiye yönelik eleştirilerini eleştiren Erdoğan ”Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir” dedi.

Erdoğan, “Türkiye’de ekonomi zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar? İnşallah 24 Haziran’dan sonra o Moody’se bir operasyon biz çekeceğiz” ifadelerinikullandı.

'OHAL HANGİ KAMPANYAYI ENGELLEDİ?'

 “24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır” iddiasında bulunan Erdoğan, OHAL’in hiçbir durumu engellemediğini öne sürerek şunları söyledi: “OHAL’in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir.”

'24 HAZİRAN’DAN SONRA BATI’YA TAVIR KOYACAĞIZ’

"24 Haziran'dan sonra özellikle batının güçlü ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Birinci derecede Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle."

'TUTUKLU OLAN KİŞİ ADAY OLAMAZ, BİR YANLIŞLIK VAR'

Demirtaş'ın adaylığına ilişkin Erdoğan, "Aday olduğunda içerideydi. Orada zaten bir eksiklik, bir yanlışlık var. Yani biz burada illa mahkumiyeti adaylık şartları arasında saymamamız lazım. Tutuklu da olsa bence tutuklu olan kişi de aday olamaz, olmamalı. Çünkü bu bir kaçamak yoldur. Buna niye böyle bir fırsatı biz verelim?" şeklinde konuştu.

’24 HAZİRAN SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL’

"24 Haziran sıradan bir oylama değil" diyen Erdoğan, "Türkiye küllerinden çok farklı bir şekilde zaten doğruluyor. 16 aydır bu süreç devam ediyor, inşallah bu 24 Haziran'da da bu süreç aynı kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı.

'ZENCİ TÜRKLERDEN BAHSEDİLİYORSA O BİZİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnce'nin 'beyaz Türk' sözüne ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: "Biz, ne beyaz ne zenci böyle bir şeyin içerisinde değiliz. Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Eğer bu ülkede 'zenci Türklerden' bahsediliyorsa o biziz. Çünkü bizim yavrularımız okulların kapısından geri döndürüldü."

Çocuklarının, ülkenin üniversitelerinde okutulmadığını, imam hatipten mezun olduklarını ancak katsayı engeline takıldıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Sen şimdi neyi konuşuyorsun? Hangi zenci Türk? Senin böyle bir derdin oldu mu? Bizim böyle dertlerimiz oldu, biz bunları yaşadık. Bizim çocuklarımız, ülkemizde üniversite okuyamadılar, gittiler yurt dışında okudular. Kızlarım da oğlumun biri de yurt dışında okudu ve başarılı da oralarda ilim tahsis ettiler. Kızlarımın da oğlumun da hepsi, onlara konulan bu engel neyin engeliydi? Beyaz Türk olmadıkları için. Sen şimdi kalkıyorsun lafını yapıyorsun. Laf ola beri gele, yok böyle bir şey. Kalkıyorsun Erhan Afyoncu'ya takılıyorsun. Erhan Afyoncu kim, sen kim? Erhan Afyoncu'nun atılacak tırnağı olmazsın."

'AMERİKA YİNE HÜSRANA UĞRADI'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısının kabul edilmesini değerlendiren Erdoğan, "Amerika yine hüsrana uğradı" ifadesini kullandı.