Emrah Serbes davasında karar

Emrah Serbes davasında karar

Trafik kazasında üç kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes'e 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İzmir’de aracıyla karıştığı trafik kazasında aynı aileden üç kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes’e 13 yıl dört ay hapis cezası verildi.

İzmir- Aydın otoyolunda, otomobillerine arkadan çarptığı Ayhan Özçelik (59); Nilgün Özçelik (51) ve çocukları Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan yargılandığı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kazayı üstlenen Kenan Doğru'ya ise 1 yıl hapis cezası verildi, cezası ertelendi. 

ÖZÜR DİLEDİ

Emrah Serbes ifadesinde anne, baba ve kardeşini kaybeden Ahmet Özçelik'e yönelik "Ahmet kardeşim senden özür dilerim" dediği öğrenildi. CNN Türk'ün haberine göre Serbes son sözlerinde "Bu bir kazaydı. Herkesin başına gelebilir. Hava karanlıktı, yağışlıydı. Bir anda aracı önümde gördüm. Kurtarmaya çalıştım, kurtaramadım. Olay anında alkollü değildim. Karar verirken lütfen bunları düşünün" dedi

Cezası kesinleşen Serbes, yaklaşık 8 yıl 10 ay cezaevinde kalacak.

NE OLMUŞTU?

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül 2017’de, Emrah Serbes'in şoför koltuğunda olduğu otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin içindeki aileden 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazanın ardından Serbes’in yanındaki şoförü Kenan Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.

Serbes ise altı gün sonra gelen itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti. Serbes’in itirafı, savcının "şüphe üzerine" soruşturmayı derinleştirmesinden iki gün sonra gelmişti.

Serbes ifadesinde, kaza sonrası İstanbul’a gittiğini, özel bir klinikte dört beş gün boyunca yatarak kendisini cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırlamaya başladığını söylemişti.

Serbes’in, kaza sırasında alkollü olmadığı başta olmak üzere birçok iddiası tanık ifadelerinde yalanlanmıştı.