Ekim ayında 28 gazeteci savcı-hakim sorgusuna girdi

Ekim ayında 28 gazeteci savcı-hakim sorgusuna girdi

Raporda ayrıca, ekonomik krizin medyaya etkileri de incelendi. Konuyla ilgili "Ekonomideki çöküş, muhalif medyayı da derinden sarstı" denildi.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Medyada Yaşanan Hak İhlalleri Raporu’nun Ekim ayı verilerini açıkladı. Yarkadaş raporunda “Gerçeğin duyulması ve duyurulmasına tahammül edemeyen bir iktidar var” dedi.

'EKONOMİK ÇÖKÜŞ MEDYAYI DERİNDEN SARSTI'

Raporunda ekonomik krizin medyaya yansımalarını da inceleyen Yarkadaş, “Ekonomideki çöküş, muhalif medyayı da derinden sarstı. Artan maliyetler yüzünden birçok yayınevi kapandı. Gazeteler ise sayfa sayısını azaltmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

Karşı gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni – CHP PM Üyesi Eren Erdem’in 125 gündür Silivri Cezaevi’nde bir odada tek başına tutulduğunu da belirten Yarkadaş, “Bu tecrit umarım üç gün sürecek olan yargılama sonucunda biter” temennisinde bulundu.

'20 BASIN EMEKÇİSİ GÖZALTINA ALINDI'

2018 yılının Ekim ayının gazetecilere yönelik baskının arttığı bir dönem olarak tarihe geçeceğini vurgulayan Yarkadaş, elindeki verilerin bunun kanıtı olduğunu belirtti. Yarkadaş rapordaki verilerin şunlar olduğunu dile getirdi:

“Ekim ayında toplam 28 gazeteci savcı-hakim sorgusuna girmiş olacak. 16 gazeteci ve 4 basın emekçisi gözaltına alındı. 2 gazeteci tutuklandı. 2 gazeteciye dava açıldı. 7 gazeteci 16 yıl hapis cezası aldı. 27 gazetecinin hapis cezası onandı. 2 gazeteci tehdit edildi. 2 haber engellendi. 2 kitap yasaklandı.”

DAHA FAZLA