Eğitimde gelinen nokta: Milli Eğitim’de gerici vakıf toplantısı

Eğitimde gelinen nokta: Milli Eğitim’de gerici vakıf toplantısı

Gerici vakfın yürütme kurulu toplantısı, Milli Eğitim Müdürü’nün odasında yapıldı. Söz konusu vakfın mütevelli heyetinin başkanı ise AKP’li Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem. CHP’li Sağ, skandal olarak nitelediği söz konusu toplantının mesajının “o kadar güçlendik ki, tüm kamu kurumlarını ele geçirdik” olduğunu söyledi.

AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Başkanı İsmail Erdem’in Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın yürütüme kurulu toplantısı, devlet dairesinde yapıldı. Toplantı, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu’nun makam odasında gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını, aynı zamanda Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Aydoğdu üstlendi.

‘ELE GEÇİRDİK’ MESAJI

BirGün’den Uğur Şahin’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin CHP’li eski Üyesi Hüseyin Sağ, toplantının İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün makam odasında yapılmasını ‘skandal’ olarak tanımladı. Sağ, “Bu toplantının belediyenin birçok toplantı salonu olmasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün makam odasında yapılması, ‘Biz o kadar güçlendik ki, tüm kamu kurumlarını ele geçirdik’ mesajıdır” dedi.

‘BU KURUMLARA AKTARILIYOR’

CHP’li Sağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sancaktepe Belediyesi’nin Medeniyet Yolcuları isimli vakfa sağladığı olanaklar, net olarak gözüküyor. Vakfın başkanı, Belediye Başkanı olunca da, bütün kapılar açılıyor. Zaten bu zihniyetin katalog vakıfları bulunuyor. Ellerindeki tüm imkânları bu kurumlara aktarıyorlar.”

MEDENİYET YOLCULARI VAKFI: ‘YERLİ, MİLLİ, ŞUURLU NESLİN İNŞASI’

Yönetim Kurulu Başkanı’nın AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın internet sitesinde; ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Sancaktepe Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); Eğitim Bir-Sen, Sancaktepe Genç Gelecek’in logoları yer alıyor ve bu kurumların sitesine yönlendirme yapılıyor. Vakıf, daha önceleri de ‘dini sohbet’ uygulaması ile gündeme gelmişti. MEB’in “evlerde dini sohbet” projesinde, ders kitapları yerine Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın materyallerinin kullanılmasına karar verilmişti. Söz konusu Vakıf, ‘yerli, milli, şuurlu’ bir gençliğin inşası için sohbet halkaları oluşturarak ‘eğitim’ veriyor. Bu kapsamda projeye dahil olan eğitimciler, okullarında, mahallelerinde ya da görev yaptıkları kurslarda 10 orta öğretim öğrencisi ile “sohbet halkası” oluşturuyor. Vakıf, haftada en az bir kez öğrencinin evinde “sohbet” gerçekleştiriyor.”