Ege Kulübünün Kupaları Saksı Oldu

Ege Kulübünün Kupaları Saksı Oldu

Bayram ziyaretinde ortaya çıkan ilginç olayın ardından kulüpten yapılan açıklamada, kupaların yeniden müzeye kaldırılması için çalışmaların başladığı bildirildi.

Uzun yıllar Süper Lig’de olan ve bu sezon Spor Toto 1’nci Lig'de mücadele eden Denizlispor'un geçmişte elde ettiği 10'a yakın kupanın bir vatandaş tarafından fesleğen saksısı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 

AA'da yer alan habere göre Denizli 1’nci Amatör Ligi ekiplerinden Akkonakspor'un yönetim kurulu üyesi Hakan Karaca yaptığı açıklamada, akrabası Hüseyin Yılmaz'ın Babadağ İlçesi Karaçöpler Yaylası'ndaki evine bayramlaşma için gittiğini, bu evde Denizlispor'a ait 10'a yakın kupa gördüğünü belirtti.

Bazılarının saksı olarak kullanıldığını görmesi üzerine kupaları incelediğini ve çok şaşırdığını anlatan Karaca, 10'a yakın kupa arasında 1982 - 83 Türkiye 2’nci Lig B Grubu birinciliği, Türkiye 2’nci Ligi Yükselme Grubu ikinciliği, 1993-1994 2’nci Lig 3’üncü Grup birinciliklerinin de bulunduğunu anlattı.

KUPALAR ÇÖPE ATILMIŞ

Akrabası Hüseyin Yılmaz'ın Honaz'da bir işletme çalışanının iki çuval kupayı çöpe attığını gördüğünü, çöpten çıkardığı kupaları alarak evine götürdüğünü söylediğini aktaran Karaca, Denizlispor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Atilla'yı aradığını ve kupaları koruma altına aldığını kaydetti.

Karaca, fesleğen ekilen kupaların ön temizliğini yaptığını, inceleme için kulübe teslim edeceğini de aktardı.

‘GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Denizlispor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Atilla, çöpe atıldıktan sonra vatandaşın evine götürerek saksı olarak kullandığı belirlenen kupaların, yeniden Denizlispor müzesine kazandırılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
 

DAHA FAZLA