'Donarak ölen askerler kendi aldığı UFO'yla ısınmaya çalıştı'

'Donarak ölen askerler kendi aldığı UFO'yla ısınmaya çalıştı'

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Dersim'de donarak ölen askerlerin bulunduğu kalekollara ihale ile alınan kömürlerin kazanlarda yanmadığını ve bunun üzerine askerlerin aralarında para toplayarak aldıkları 'UFO' sobalarla ısınmaya çalıştığını söyledi. Ceylan bu iddiayı Meclis'e taşıdı.

İleri Haber

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, geçtiğimiz ekim ayında Dersim'in Nazımiye ilçesinde uzman çavuşlar Asım Türkel ve Çavuş Ferruh Dikmen’in donarak ölümlerine ilişkin soruşturma sona ermeden önce, hudut bölgesinde bulunan kalekollara ihale ile alınan kömürlerin kazanlarda yanmaması üzerine askerlerin aralarında topladıkları parayla aldıkları “UFO” sobalarla ısınmaya çalıştığı iddiasını soru önergesiyle Meclis’e taşıdı.

PERSONEL KENDİ ISITICISINI KENDİ TEMİN EDİYOR İDDİASI

Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan bazı kömür şirketlerinin kurdaki hareketlilik nedeniyle ithal kömür temin edemeyince ısıl değeri yetersiz linyitleri kamu ihaleleri yoluyla askeri birliklere teslim ettiğini iddia etti. Ceylan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, kalekollarda personelin düşük kalorili kömürlerin ısıtmaması nedeniyle elektrikli ısıtıcılar temin edip etmediklerini sordu.

'FİRMALAR VE YETKİLİLER HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI MI?'

Milletvekili Ceylan, yakıtların birliklere dağıtımının yapıldığını bildirerek, bu yakıtlarla birliklerin ısıtılamaması üzerine askerlerin aralarında topladıkları paralar ile UFO olarak tabir edilen infrared ısıtıcılar aldığını ileri sürdü. Milli Savunma Bakanlığı’na verdiği önergede bu şekildeki yakıtların tespit edilip, değişiminin yapılıp yapılmadığını soran Ceylan, “Tespit edilen firmalar ve yetkilileri hakkında idari ve adli işlem yapılmış mıdır?” diye yönelttiği soruya da cevap istedi.