Donald Trump ABD'nin yeni başkanı!

Donald Trump ABD'nin yeni başkanı!

Amerikan halkı başkanlık seçimleri için sandıkta. Önümüzdeki 4 yıl ABD'nin başkanının kim olacağı kısa süre içinde belirlenecek. Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat Parti adayı Hillary Clinton arasında geçen yarış kısa süre içinde nihayete erecek.

Güncelleme 10.45

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın zafer konuşmasından satırbaşları şöyle:

'Bütün Amerikalıların başkanı olacağım'

'Bütün ırklardan, dinlerden, farklı kültürlerden gelen insanların hareketiyiz'

'Yollarımızı, hastanelerimizi, tünellerimizi yeniden inşa edeceğiz'

'Büyümeyi iki katına çıkaracağız, en büyük ekonomi biz olacağız'

'Bütün dünyaya sesleniyorum: Ortaklık arayacağız çatışma değil'

'200'den fazla general, amiral bu kampanyaya destek verdi'

'Gizli servis elemanlarına ve polise de teşekkür ediyorum'

'Kampanya belki bitti ama bu hareketin işi yeni başlıyor'


Güncelleme 10.40

CNN televizyonu Clinton'ın Trump'ı arayarak sonucu kabul ettiğini ilettiğini bildirdi

Clinton'ın bu gece konuşma yapmayacağı duyuruldu.

Güncelleme 09:45

Donald Trump Pensilvanya eyaletinin 20 delegeliğin de alarak toplam sandalye sayısını 274'e çıkardı ve ABD'nin yeni başkanı oldu.

Senato ve Temsilciler Meclisi'nde de Cumhuriyetçilerin üstünlüğü var. 

Güncelleme 08:02

Türk burjuvalar da korkak. Trump'ın kazanma olasılığı sonucunda 1 dolar 3,22 TL oldu. Yalçın Küçük'ün devalüasyon yasası akıllarda. Yasaya göre her büyük devalüasyon bir büyük rejim değişikliğidir.  AKP için de mi yolun sonu göründü?


Güncelleme 07:41

Trump balkon konuşması yapmaya hazırlanıyor. Clinton'un hapse atılıp atılmayacağı merak konusu. 


Güncelleme 6:53

Tacizci, ırkçı ve hayatını işçileri sömürmekle geciren Trump'ın kazanma olasılığı %90'a vardı. Trump Ohio'yu aldı. Günün kazananı aşırı sağ değil, ama ABD'de günün kaybedeni neoliberaller, liberaller, "ılımlı" "ılımsız" cihatçılar.


Güncelleme 6:11

New York Times, ağzı bozuk Trump'ın kazanma olasılığını %73'e çıkardı. 

Trump, mitinglerinde İngilizce "f**k" "s**t" kelimelerini defalarca kullandı. 


Güncelleme 6:00

Başkan olanı belirleyecek 5 eyalatin (Florida, North Carolina, Michigan, Ohio, Pennsylvania) 4'unde (Pennsylvania hariç) hayatını işçileri sömürmekle geçiren Trump, hayatını işçilerin sömürülmesini kolaylaştıran Clinton'ın önünde götürüyor. 


Güncelleme 5:24

Saatler ilerledikce düzenden nefretin boyutları daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Nefretin Trump düzeyi vergi kaçakçısı birine eklemlenmesi Amerikan solu açısından üzücü. Her geçen saat cinsel ayrımcı Clinton başkanlıktan daha da uzaklaşıyor. Trump ABD'nin doğusunda Clinton'dan 1 milyon fazla oy aldı. 

Clinton Vakfı'nda aynı işi yapan erkeklere kadınlardan daha yüksek ücret ödenmesi Clinton'ın "feministliğinin" özde değil sözde olduğunu ortaya koymuştu.  

New York Times, Trump'ın 1996 vergi formuna ulaşmış ve Trump'ın 20 yıl boyunca "legal" bir biçimde vergi kaçırabildiğini göstermişti.  


Güncelleme 5:00

Tescilli yalancı Clinton'ın Hispaniklerin yoğun yaşadığı Florida'yı bile Hispanik düşmanı çağ dışı Trump'tan rahatlıkla alamaması neoliberallerin toplumca ne kadar sevilmediğini ortaya koyar nitelikte. Şu anki duruma göre, Florida'da oyların %74'ü sayıldı ve Clinton 100,000 oy geride.  

Hillary Clinton, Bill Clinton'un başkan olduğu dönemde Yugoslavya'yı daha da kana bulamak için Bosna Hersek'e gitmiş ve uçaktan indiğinde keskin nişancı saldırısı altında olduğu yalanını söylemişti. Ancak videolar durumun hiç de böyle olmadığını göstermişti. 


Güncelleme 4:07

Saatlerin ilerlemesi ve daha fazla sandıkların açılmasıyla beraber darbeci Clinton yavaş yavaş öne geçmeye başladı. Florida'da oy oranları hala yakın olmasına rağmen Ohio ve North Carolina'da ibre Clinton'a döndü.  

2009'da Honduras'ta sola yakın duran Başkan Zelaya, neoliberal Clinton'un da desteklediği darbeyle iktidardan devrilmişti.


Güncelleme 2:47

Irkçı partinin ırkçı ve tacizci adayı Donald Trump, başkan olma yolunda hızla ilerliyor. Ohio, North Carolina ve New Hampshire eyaletlerini önde götüren Trump Libya kasabı Clinton'ı hüsrana uğratacağa benziyor. Florida'da ise oy oranları çok yakın seyrediyor.