Diyanet, MEB eliyle ortaokullarda

Diyanet, MEB eliyle ortaokullarda

Çorum'da MEB ve İl Müftülüğü 'öğrenci ve velilere rehberlik' yapmak için proje başlattı. Proje kapsamında Diyanet, ortaokul ve liselerde söyleşi düzenleyebilecek.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İl Müftülüğü, öğrenci ve velilere yönelik faaliyetler yapılmasını öngören, “Gencim Geleceğim, Ailemle Güleceğim” protokolü imzaladı. Projenin amacı, “Öğrenci ve velilere rehberlik yapmak” olarak açıklandı. Proje kapsamında, müftülüğün görevlendirdiği vaizlerin okullarda seminerler düzenlemesinin önü açıldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, protokolün, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ile Çorum Belediyesi Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kocatepe Ortaokulu’nu kapsıyor.

ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: İL MÜFTÜLÜĞÜYLE ÇOK İŞ YAPTIK

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasındaki işbirliği anlaşması imza töreninde konuşan Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, il müftülüğü ile çok sayıda proje yaptıklarını belirterek “Gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu proje ile aile içi iletişimi güçlendirmeyi, ergenlik dönemindeki gençlerin problemlerini en aza indirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

DİYANET VAİZLERİ OKULLARDA 'SÖYLEŞİ' YAPABİLECEK

Protokol çerçevesinde, Çorum İl Müftülüğü’nün görevlendirdiği kişilerin okullarda, “Söyleşi” adı altında etkinlikler düzenlemesine olanak sağlandı.

Din görevlilerinin okullarda düzenleyeceği etkinliklere öğrencilerin yanı sıra velilerin de katılabileceği, seminerlerde “İyi insan olma, haram bilinci, anne baba hakkı” gibi başlıkların yer alacağı öğrenildi.

DAHA FAZLA