Direnişteki Flormar işçilerine destek büyüyor: ‘Kazanacaklar, inanıyoruz!’

Direnişteki Flormar işçilerine destek büyüyor: ‘Kazanacaklar, inanıyoruz!’

Sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçilerine destek çığ gibi büyüyor.

İleri Haber

Kozmetik firması Flormar’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişi 15. gününe girdi. İşçilere, aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda kişiden ve toplumsal kesimden destek büyürken, direnen emekçilere sınıf arkadaşları da desteğini esirgemiyor.

Direnişlerini kararlılıkla sürdüren işçilere, DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası bugün bir destek eylemi yaptı.

NAKLİYAT İŞ’TEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, 15 gündür işçi ve sendika düşmanlığına karşı direnen Flormar işçilerine kitlesel bir ziyaret gerçekleştirdi. Sendika üyesi işçiler pankartlar, flamalar ve sloganlarla direniş alanına yürüyerek işçilere destek eylemi yaptı. Burada bir konuşma yapan Nakliyat-İş Gebze Şube  Başkanı Erdal Kopal, işçilerin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını belirterek, “Yıllarca çalışarak emek veren işçiler haklarını arayıp örgütlenince, Flormar işvereni sizleri baskı, tehdit ve işten atmayla engelleyeceklerini zannettiler. Bizler para babalarının bu adaletsiz çürümüş düzenlerine başkaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

‘BASKI VE ZULÜM SÜRDÜKÇE MÜCADELE DE SÜRECEK’

“Nerede baskı, zulüm, haksızlık varsa orada mücadele edenler var olacak. Para babaları karlarına kar katarken bizlere ise iş cinayetleri sonucu ölümler, hak aranma sonucu işten atılmalar, işsizlik ve pahalılık cehennemi düşüyor” diyen Kopal şunları söyledi:”

‘İŞ CİNAYETLERİNİN YÜZDE 28’İ GEBZE’DE YAŞANIYOR’

“Ülkemizde en zengin %1’ in serveti toplam gelirin %53’ünü sahip. İş cinayetleri sonucu diğer illere göre toplam iş cinayetlerinin %72’si Kocaeli’de yaşanıyor. Aynı bölgede bu oran % 28 ile Gebze’de yaşanmaktadır.”

[ih2]

‘2017’DE HAK ARADAĞI İÇİN 2 BİNE YAKIN İŞÇİ İŞTEN ATILDI’

“Haklarını aradığı için 2017’de 2000’e yakın işçi işten atıldı. Gelir vergisi kesintisi sırlamasında Almanya’dan öndeyiz. Tüm bu adaletsiz gelir dağılımına, gelirin ve servetin paylaşımında adaletsizliğe rağmen direnenler ve mücadele edenler var.”

AYLARDIR DİRENEN REAL İŞÇİLERİ DE UNUTULMADI

“Örneğin Real Market işçileri 10 aydır OHAL yasaklarına ve polis baskılarına rağmen bıkmadan, usanmadan kararlılıkla mücadele ediyor” diyen Kopal sözlerini şöyle sürdürdü: “Hileli iflas sonucu tazminatları gasp edilen ve sarı sendikanın ihanetine rağmen Nakliyat-İş öncülüğünde her AVM’yi METRO GROS ve MEDİAMARKT mağazalarını eylem alanına çevirerek mücadelelerini önemli bir aşamaya getirmiştir. Selam olsun onurluca mücadele eden REAL işçilerine.”

[ih3]

‘FLORMAR İŞÇİLERİNE İNANIYORUZ’

Flormar işçilerinin gücüne inandıklarının altını çizen Kobal sözlerini şöyle sonlandırdı: “Başta Flormar’da direnen çoğunluğu kadın olan olmak üzere tüm işçi arkadaşlarımızın mücadelesinde işverenin tüm baskı ve işten atmalarına karşı yılmadan örgütlü gücünüzü daha da güçlendirerek kararlılıkla mücadele ederek kazanacağınıza inanıyoruz.” 

İLERİ HATIRLATIYOR

Flormar, yüzde 80’i kadın olmak üzere 119 işçiyi Petrol-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarmış, işten çıkarılanlar arasında sadece direnen arkadaşlarına selam veren veya alkışla destek olanların da olması dikkat çekmişti