Dersim'de Yangın Yeniden Başladı

Dersim'de Yangın Yeniden Başladı

Dersim'de günlerce süren ve resmi kurumlar tarafından müdahale edilmesine engeller çıkarılan orman yangını yeniden başladı.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Dersim’de askeri operasyonlar nedeniyle çıkan ve bölge halkıyla, bir grup gönüllünün uzun süren uğraşları sonucu söndürülen yangın yeniden başladı. 

Sanatçı Ferhat Tunç sosyal medya hesaından yaptığı duyuruda, "Dersim’de 5 günlük uğraşın ardından söndürülen Bali, Müşkürek ve Rengül bölgesi yeniden yakılıyor. Sabah 9’dan itibaren Helikopterlerin bombalaması sonucu çok daha geniş bir alanın Alevlere teslim olduğunu öğrendim. Birazdan görüntülerini paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

 

'KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR'

Ferhat Tunç bir sonraki paylaşımında ise çok geniş bir alandan dumanların yükseldiğini, bölgeye giden köylülerin ise geri dönmeleri istendiği belirtti. Tunç, köylülerin yardım beklediğini duyurdu. 

Tunç'un paylaşımında yer alan ifadeler şöyle:

"Sıncik Dağı'ndan Bali Vadisi'ne kadar uzanan çok geniş bir alanda dumanlar yükseliyor. Yangın bölgesine giden köylülerin telefonla aranarak geri dönmeleri istenmiş. Durumun çok daha vahim olduğunu belirten köylüler, yangına müdahale edilmesini istiyor."

DAHA FAZLA